Vojna po kapitulácii: porazení bojovali na strane víťazov

Znie to priam neuveriteľne, ale posledná bitka druhej svetovej vojny v Európe sa odohrala 26. júna 1945. Pritom nacistické Nemecko kapitulovalo takmer o sedem týždňov skôr.

Zobraziť viac


Južná Kórea plánuje stimuly pre investície a výskum v oblasti čipov

Minister financií Choi Sang-mok v nedeľu uviedol, že vláda čoskoro zverejní podrobnosti balíka, ktorý sa zameriava na celý dodávateľský reťazec v rámci polovodičov.

Talianska vláda predala dlhopisy určené individuálnym sporiteľom

Talianska vláda tento týždeň umiestnila štvrtú tranžu štátnych dlhopisov s názvom BTP Valore určených špeciálne pre malých sporiteľov. Z predaja získala 11,2 miliardy eur.

Najväčším obchodným partnerom Nemecka sú už USA a nie Čína

Čína bola najväčším obchodným partnerom Nemecka dlhé roky, teraz sa však zdá, že USA v priebehu roka nenápadne prebrali prvé miesto.

Zlato sa v piatok výrazne posilnilo

Investori teraz čakajú na budúcotýždňové údaje o vývoji spotrebiteľských cien v USA, ktoré by mohli byť kľúčové pre rozhodovanie Fedu.

Ceny ropy v piatok klesli o viac ako 1 %

Ceny ropy boli pod tlakom aj v dôsledku rastúcich zásob pohonných látok v USA, uviedol šéf spoločnosti Ritterbusch and Associates Jim Ritterbusch.

Prieskum: Slováci pri nákupe oblečenia uprednostňujú kamenné predajne

Väčšina (65 %) Slovákov podľa prieskumu nakupuje oblečenie aspoň raz za štvrť roka, či už v kamenných obchodoch alebo na internete.