Žralok s citrónovou omáčkou a pečenými zemiakmi

Potrebujeme:

– 500 g mrazenej ryby (žralok, losos)
– čínska mrazená zelenina
– 6 čerstvých šampiňónov
– 125 g masla
– 200 ml mlieka
– 6 PL hladkej múky
– soľ
– rozmarín
– muškátový oriešok
– olivový olej
– 1 citrón

Ako na to:

Žraloka nasolíme z oboch strán, obalíme v múke a na olivovom oleji opekáme z každej strany.
Na olivovom oleji popražíme aj čínsku zmes, pridáme čerstvé nakrájané šampiňóny, dusíme domäkka.
Citrónovú omáčku pripravíme nasledovne:
2 PL masla rozpustíme, pridáme 2 PL hl. múky, popražíme, potom prilejeme 200 ml mlieka, prípadne aj viac tak, aby omáčka bola riedka. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok, kôru a šťavu z citróna.
Prílohou budú varené zemiaky, ktoré polejeme olivovým olejom, posypeme rozmarínom, soľou a dáme zapiecť do rúry.

Dobrú Chuť!




Loading Facebook Comments ...