Znojemský guláš

Potrebujeme:

1 kg hovädzieho mäsa
1 cibuľu
celé korenie
mleté korenie
ml. papriku
soľ
2 sterilizované uhorky
2 dl bieleho vína
30 g údenej slaniny (8 plátkov)
2 krajce staršieho chleba
1 PL bravčovej masti

Ako na to:

Mäso nakrájame na kocky a marinujeme s gulášovým korením alebo červenou paprikou.
Cibuľu speníme na masti, pridáme nakrájanú slaninu, opražíme, pridáme namarinované mäso, spolu popražíme až pokiaľ sa mäso nezatiahne.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Pridáme na kocky nakrájané uhorky, víno a postrúhaný chlieb. Všetko necháme spolu prevrieť. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.




Loading Facebook Comments ...