Zapekaný karfiol s bešamelom a syrom

Potrebujeme:

1 karfiol
250 g tvrdý syr
50 g masla
3 PL hl. múky
0,5 l mlieka
strúhanka
soľ, korenie, muškátový oriešok

Ako na to:

Karfiol si uvaríme v osolenej vode. Do misy dáme maslo, posypeme strúhankou, a krájame uvarený karfiol. Na karfiol dáme soľ, a pripravený bešamel, ktorý si uvaríme nasledovne.
Roztopíme si maslo, 3PL hl. múky, popražíme, pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok, a napokon 0,5 l mlieka, prevaríme. Mali by sme mať ten bešamel redší.
Úplne na záver posypeme strúhaným syrom.
Dáme zapiecť do trúby na 40 min. pri teplote 200 C.

Vhodnou prílohou varené zemiaky a rajčinový šalát.




Loading Facebook Comments ...