Wellington s bravčovou panenkou

Potrebujeme:

1 kus bravčovej panenky
1 lístkové cesto
2 vajcia
olej
soľ
mleté korenie
sušený majorán
1 strúčik cesnaku
4 zemiaky
hladkú múku

Ako na to:

Bravčovú panenku odblaníme, posolíme, pridáme korenie a prudko opečieme z každej strany, aby
sa nám zatiahla.
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme strúčik cesnaku, soľ, korenie, majorán, vajíčko, hladkú
múku. Ak sa nám zdá cesto husté, môžeme zriediť mliekom.
Bravčovú panenku si prekrojíme na dve časti, urobíme dve klasické veľké zemiakové placky.
Lístkové cesto rozvaľkáme a tiež predelíme na dve časti, na lístkové cesto dáme zemiakovú placku,
a potom bravčovú panenku, zabalíme a potrieme vajíčkom.

Pečieme 20 min, na 180°C.

Príloha: zemiaková kaša.




Loading Facebook Comments ...