Voňavá pražma

Pražma alebo dorada patrí čo do obľúbenosti a chuti medzi kráľovné stredomorskej kuchyne. Vzhľadom k tomu, že má nielen chutné, ale tiež pevné mäso je ideálna na grilovanie. My vám to teraz dokážeme.

Ingrediencie:

– vypitvaná pražma zbavená šupín
– 2 – 3 vetvičky tymiánu
– 1 citrón
– 1 – 2 vetvičky estragónu
– soľ, čierne korenie
– 1 – 2 lyžice olivového oleja

Pomôcky:

– grilovacia panvica alebo gril
– nôž
– doštička
– obracačka

Krok 1

Rybu z oboch strán narežte niekoľkými priečnymi rezmi, nasoľte a okoreňte zvnútra.

Krok 2.

Do vnútra ryby vložte plátky citróna, pridajte tymián a estragón.

Krok 3.

Rybu potrite olejom a opekajte na grilovacej panvici približne 7 minút z každej strany.

Tip

Upečte si rybu v alobale so zeleninou, pridať môžete zemiaky, paradajky, olivy, cesnak alebo cibuľu.




Loading Facebook Comments ...