Varené bravčové stehno s kôprovou omáčkou

Potrebujeme:

500 g bravčového stehna
celé korenie (menšiu hrsť)
bobkový list (4-5ks)
300-350 ml kyslej pochúťkovej smotany
sušený kôpor
1 l mlieka
hladkú múku
cukor
ocot
soľ
50 g masla

Ako na to:

Do hrnca dáme vodu, soľ, korenie, bobkový list a uvedieme do varu. Vložíme umyté mäso a uvaríme domäkka.
Kôprová omáčka: v hrnci necháme zovrieť mlieko, vlejeme do neho smotanu zmiešanú s múkou, kôprom, cukrom. Necháme povariť, potom pridáme maslo, ocot a ostatné ingrediencie podľa vlastnej chuti a všetko necháme ešte raz prevrieť.
Mäso nakrájame na tenké plátky a podávame s knedľou a omáčkou.




Loading Facebook Comments ...