Potrebujeme:
kukurica, soľ, 2PL masla, voda
Varená kukurica
Ako na to:
Kukuricu očistíme od šúpolia a vláskov, dáme do hrnca, zalejeme vodou aby bola kukurica celá vo vode, posolíme, prikryjeme pokrievkou. Dovedieme do bodu varu, odkryjeme pokrievku a varíme kým kukurica nezmäkne.
Odskúšame vidličkou či je kukurica mäkká, ak áno, vyberieme, necháme vychladiť, posolíme a môžeme servírovať.
Dĺžka varenia je závislá na odrode a čerstvosti (tvrdosti) kukurice. Ak je kukurica čerstvá, stačí variť 8-10 minút, tvrdšiu alebo mrazenú 15-20 minút.
Do hrnca môžme naukladať pod aj nad kukuricu šúpolie, ktoré sme z nej očistili.
Po uvarení môžeme vo vode rozpustiť 2PL masla, alebo kukurice poliať rozohriatym maslom.
Do hrnca môžeme pridať aj trošku kryštálového cukru, nakoľko v odtrhnutej kukurici sa cukor mení
na škrob a kukurica tým stráca cukornatosť.
Ak je kukurica čerstvo odtrhnutá, netreba pridávať soľ ani cukor.