Uhorská kapusta

Ingrediencie

– 750 g kyslej kapusty, 600 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica mletej rasce, 120 g bravčovej masti, 1 lyžica sladkej mletej papriky, 2 lyžice hladkej múky, 5 vajec, 200 ml mlieka, 2 cibule, olivy, strúhanka

Postup

Kapustu uvaríme s rascou do polomäkka, scedíme a dôkladne z nej vytlačíme vodu. V hrnci na masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista a všetko vmiešame do kapusty. Mleté mäso osolíme, okoreníme a k nemu primiešame dve vajíčka a múku. Zľahka vymastený pekáč vysypeme strúhankou a plníme ho najprv vrstvou kapusty, na ňu naukladáme mäso a naň potom ďalšiu vrstvu kapusty. Takto naplnený pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 25 minút. Zvyšné tri vajcia rozšľaháme s mliekom aj s mletou paprikou a asi 5 minút pred dokončením pečenia nimi zalejeme kapustu v pekáči. Navrch poukladáme nakrájané olivy. Pekáč vrátime do rúry a dopečieme.




Loading Facebook Comments ...