Tipy a triky v kuchyni: Cesnak

Cesnak je nepostrádateľnou súčasťou celej rady jedál. Pochádza vraj zo strednej Ázie. Prisudzuje sa mu mnoho liečivých účinkov, v minulosti sa používal aj na zaháňanie zlých duchov. V každom prípade je ale cesnak chutnou a aromatickou surovinou. Poradíme vám, ako ho najlepšie spracovať.

Krok 1.
Zastrčte palec ruky opatrne do prostriedku palice cesnaku a rozdeľte ho na jednotlivé strúčiky.

Krok 2.
Strúčiky položte na doštičku, na každý z nich zľahka zatlačte čepeľou noža, až strúčik jemne chrupne. Potom ho ošúpte.

Krok 3.
Pretlačte každý strúčik lisom na cesnak, špičkou noža odstráňte zvyšky.

Tip
Môžete využiť celé strúčiky, napríklad pri pečení mäsa, alebo cesnak nakrájať na plátky. Ak nemáte lis na cesnak, rozotrite cesnak trebárs čepeľou noža, alebo ho nastrúhajte cez strúhadlo.




Loading Facebook Comments ...