Šunkové fliačky

Potrebujeme:

– 300 g múky
– 1 vajce
– voda
– 70 g tuku alebo masti
– 3 žĺtky
– 300 g údeného mäsa
– 2 dl smotany
– sneh z 3 bielkov

Ako na to:

Z múky, vajcia a vody vymiesime tuhé cesto, ktoré natenko rozvaľkáme, obschnuté pokrájame na malé štvorčeky a uvaríme v slanej vode. Potom ich vyberieme, prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.

Tuk alebo bravčovú masť vymiešame so žĺtkami, pridáme posekané alebo pomleté varené údené mäso, smotanu, odkvapkané fliačky a tuhý sneh. Podľa chuti osolíme. Takto pripravené fliačky upečieme v ohňovzdornej mise do svetlohneda.
Podávame s chrenovou alebo s horčicovou omáčkou.




Loading Facebook Comments ...