Štedrovečerná rybacia polievka trochu inak

Potrebujeme:
¼ kg vykosteného kapra, 2 rybacie hlavy, 150 g ikier alebo mlieča, 1 väčšia cibuľa, pór, 5 zrniek čierneho korenia, 2 mrkvy, 1 menší petržlen, kúsok zeleru, 8 PL masla, 1 dl smotany, 2 PL bieleho vína, štipka muškátového kvetu, ½ ČL petržlenovej vňate, 2 rožky, 2 PL hladkej múky, 1 PL oleja, soľ

Ako na to:
Na 4 PL masla orestujte na kolieska pokrájanú cibuľu a bielu časť póru. Zalejte 2 l vody, zvarte, osoľte, pridajte umytú rybu, rybie hlavy, korenie a varte asi 30 min. Sceďte a dajte vychladnúť. Ikry a mlieče uvarte osobitne. Z múky a 2 PL masla pripravte bledú zápražku, zalejte vychladnutým vývarom z rýb a ikier. Rozšľahajte a zvarte.
Očistenú, nadrobno pokrájanú zeleninu krátko poduste na 2 PL masla a vložte do polievky. Pridajte vykostené ryby. Ochuťte vínom, muškátovým kvetom, smotanou.

Podávajte sna tanieroch s nasucho opraženými pokrájanými rožkami, ozdobené petržlenovou vňaťou.




Loading Facebook Comments ...