Srnčí chrbát z kokosového cesta s čokokrémom (Bezlepkové, bez mlieka a sóje)

Potrebujeme:

cesto:
6 bielok
120g jemného kryštálového cukru
70g oleja
140g PROMIX PK špeciál
80g kokosu
krém:
150g práškového cukru
80g tuku ALSAN-S
1PL kakaa
1dl ryžového mlieka
1/2PL Gustinu
poleva:
1/2 čokolády na varenie Orion
trochu Cery

jahodový alebo iný lekvár
ozdoby na posypanie

Ako na to:

Cesto:
Do misky dáme bielka a šľaháme. Pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Prilejeme olej, pridáme kokos a múku a jemne premiešame. Vylejeme do formy na srnčí chrbát a upečieme. (V teplovzdušnej rúre na 170°C asi pol hodinu).
Vyklopíme a necháme vychladnúť.

Krém:
Uvaríme z ryžového mlieka a Gustinu puding a necháme ho vychladnúť.
Vymiešame tuk, práškový cukor a neskôr pridáme kakao a vychladnutý puding. Vymiešame.

Upečené cesto nakrájame kolmo na asi 2cm široké kúsky. Postupne ich zlepujeme. Striedavo dávame krém a jahodový džem (hrubšiu vrstvu). Cesto pevne pritláčame k sebe, aby sa nám pri krájaní nerozpadlo.
Trošku krému si necháme na potretie celého koláča. Natretý koláč ešte polejeme roztopenou čokoládou.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s kúskom Cery.
Povrchu môžeme posypať nejaké ozdoby, alebo necháme len poliate čokoládou.
Najlepšie je nechať koláč odstáť do druhého dňa v chladničke, lepšie sa spojí cesto s plnkou.

Dobrú chuť!




Loading Facebook Comments ...