Špíz z bravčového mäsa (bezlepková, bez mlieka, sóje a bez vajec)

Potrebujeme:

– 4 plátky br.stehna alebo iného br.mäsa
– 3 strúčiky cesnaku
– 4 PL olivového oleja
– soľ
– bylinkové korenie
– čierne ml.korenie
– 2 klobásky (špekáčiky) – bezlepkové!
– 2 menšie cibule
– 4 hrubšie plátky slaniny
– 1 menšia cukina

Ako na to:

Mäso nakrájame na kocky cca 2x2cm. Dáme do nádoby, osolíme, okoreníme, pridáme rozotretý cesnak a olivový olej, premiešame. Necháme marinovať asi 4 hodiny. Pripravíme si ihly alebo zaostrené drevené špajdle. Klobásky, cibulu, cukinu nakrájame na kolieska a slaninu na štvorce. Striedavo napichujeme spolu s mäsom na špajdlu. Grilujeme alebo pečieme v trúbe na pekáči prikryté alobalom. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.




Loading Facebook Comments ...