Škoricové keksy (bezlepkové, bez mlieka, sóje a vaječných bielok)

Potrebujeme:

250g bezlepkovej múky (napr.kukuričná hladká + PROMIX PK špeciál)
120g Cery
100g práškového cukru
1 ČL škorice
1 žĺtok
50g mletých orechov
na ozdobenie mandle alebo poliať čokoládou

Ako na to:

Do misy dáme postupne všetky suroviny, múku, cukor, orechy, škoricu, žĺtok a nastrúhame Ceru na jemnom strúhadle. Vymiesime cesto, ak je moc tuhé môžeme pridať troška vody. Cesto necháme odležať niekoľko hodín v chlade. Potom rozvaľkáme na hr.asi 4-5mm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Môžeme ich upiecť tak ako sú a potom namáčame v čokoláde alebo ich potierame žĺtkom rozmiešaným s troškou vody a cukru a poukladáme na každý koláčik polovicu obielenej mandle. Pečieme v rozohriatej teplovzdušnej rúre 6-7 minút pri teplote 170°C.




Loading Facebook Comments ...