Sevilský teľací rezeň

Ingrediencie

8 menších teľacích rezňov
1PL hladkej múky
3PL olivového oleja
2 pomaranče
8 prúžkov údeného lososa
2 hlávky šalátu
štipka cukru
mleté čierne korenie
soľ

Postup

Hrubšie teľacie rezne neklepeme, len ich sformujeme do kruhu, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a v oleji z oboch strán opečieme. Olúpeme pomaranče a nakrájame ich na hrubšie kolieska. Na každý opečený rezeň položíme koliesko pomaranča a cez rezeň krížom preložíme tenké prúžky lososa. Šťavu, ktorá pri krájaní vytiekla z pomaranča, zmiešame zo šťavou na panvici, podľa chuti osladíme. Na misu položíme listy šalátu, na ne dáme rezne a polejeme ich šťavou. Podávame s ryžou a šalátom alebo kompótom.




Loading Facebook Comments ...