Segedínsky guláš

Suroviny

– 400 gbravčové mäso
– 1 ks cibuľka
– olej rastlinný
– soľ
– rasca
– červená mletá paprika
– čierne korenie
– 200g kyslá kapusta
– 300 ml voda na podliatie
– 1 kssmotana na varenie
– knedľa

Postup receptu

Nakrájame si bravčové mäso. Najlepšie je to zo stehna. Do hrnca dáme nakrájanú cibuľku, ktorú smažíme na oleji.

Keď je cibuľka do zlatista osmažená pridáme nakrájané mäso. Necháme ho trošku obsmažiť. Ďalej pridáme trošku soli, rasce, červenej papriky, čierneho korenia a to celé podlejeme 200 ml vody. Necháme dusiť cca 10 minút.

Do hrnca potom pridáme kyslú kapustu a dusíme kým nie je mäso mäkké. Počas dusenia pravidelne podlievame vodou a vždy premiešame.

Približne po hodine dusenia je mäso mäkké a vtedy prilejeme aj smotanu na varenie, ktorú rozmiešame a prevaríme. Podávame s knedľou.

Dobrú chuť




Loading Facebook Comments ...