Rezy Eskimo (bez lepku, mlieka, sóje a vaječných bielok)

Potrebujeme:

Cesto:
3 žĺtka
1 hrnček jemného cukru (1 hrnček je asi 2dl)
1/2 hr.oleja
1/2 hr.ryžového mlieka
1 hr.perlivej minerálky
1 vanilkový cukor
3PL kakaa bezlepkového a bez soj.lecitínu
1 prášok do pečiva Dr.Oetker
2 hr.múky (napr.1/2 hrnčeka kukuričnej hladkej, 1,5 hrnčeka Promix PK špeciál)
Krém:
5dl ryžového mlieka (môže byť urobené aj z práškového)
2pudingy vanilkové
120g cukru
100g palmového tuku alebo tuku Alsan-S
1ČL citrónovej šťavy
1/4 tab.horkej čokolády (bezlepkovej a bez soj.lecitínu)
1ČL palmového tuku alebo Cery

Ako na to:

Cesto: vymiešame žĺtka s cukrom dopenista, pridáme asi 1/2 hrnčeka perlivej minerálky a ešte
vymiešame. Prilejeme olej, mlieko, pridáme kakao a vanilkový cukor. Premiešame. Pridáme múku
zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame a prilejeme ešte trochu minerálky (perlivá minerálka sa
dáva kvôli odľahčeniu cesta, pretože tam nie sú bielka). Vylejeme na plech vystlaný papierom na
pečenie. Pečieme asi 20 minút na 180°C.

Krém: z mlieka a 2 vanilkových pudingov uvaríme puding, necháme dobre vychladnúť (možeme
použiť práškový ryžový nápoj napr.Asiana, ktorý rozmiešame v 500ml vody). Palmový tuk a cukor
vymiešame dopenista. Postupne pridávame puding a vymiešame krém. Pridáme citrónovú šťavu
(maximálne 1 lyžičku). Krém natrieme na vychladnuté cesto. Polejeme čokoládou rozpustenou s
palmovým tukom alebo Cerou vo vodnom kúpeli. Necháme stuhnúť v chladničke.




Loading Facebook Comments ...