Polievka zo zelenej špargle

Špargľová sezóna trvá len 2 mesiace v roku – približne od 10. apríla do 10. júna. Využite preto tento jedinečný čas na to, aby sa špargľa na vašom stole objavila čo najčastejšie.

Ingrediencie:
1/2 kg zelenej špargle
1 väčší zemiak
100 g taveného syra
100 ml šľahačkovej smotany
soľ
čierne korenie

Postup:
Špargľu dobre umyte, prípadne odrežte spodné konce. Ošúpte zemiak, umyte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Špargľu so zemiakom uvarte v slanej vode. Keď je špargľa mäkká, rozmixujte polievku ponorným mixérom. Pridajte tavený syr, smotanu a štipku čierneho korenia. Premiešajte a prevarte.
Podávajte s opraženým chlebom.

Rady:
Ak chcete polievku úplne hladkú, špargľu ošúpte. Nie je to ale nutné, zelená špargľa nemá také tvrdú šupku ako biela.




Loading Facebook Comments ...