Plnené kuracie prsia s pórom a jabĺčkom

Potrebujeme:

1kg kuracích (morčacích ) pŕs
1 veľký pór
4 jablká
200ml kyslej smotany
4 strúčiky cesnaku
maslo
olej
soľ
mleté čierne korenie
tymián, prípadne čili korenie

Ako na to:

Pór si rozdelíme na zelenú a bielu časť. Bielu časť umyjeme a nakrájame na drobné kocky, 2
jabĺčka ošúpeme, očistíme a tiež nakrájame na kocky. Na panvicu dáme 1PL masla, pridáme
nakrájaný pór, jablká, dusíme, osolíme, pridáme korenie, tymián a roztlačený cesnak.
Rezne si umyjeme, osušíme, osolíme z každej strany a okoreníme. Z boku rezňa urobíme
zárez tak, aby nám vznikla kapsa. Naplníme ju jabĺčkovo-pórovou zmesou a uzavrieme špagetou.
Na panvici naplnené kuracie kapsy z oboch strán pomaly oprážame cca 20 min.
Zvyšné 2 jablká ošúpeme, vyčistíme a nakrájame na tenké plátky, zmiešame s kolieskami póru
(zelená časť) a pridáme do výpeku. Chvíľu dusíme. Prilejeme rozmiešanú kyslú smotanu a
necháme za stáleho miešania zovrieť. Dochutíme podľa potreby, lebo výpek je sám osebe slaný
a vylejeme k opečeným kuracím kapsám.

Vhodná príloha je opečený sendvič alebo parená knedľa.




Loading Facebook Comments ...