Pikantné kuracie krídielká

Na prípravu potrebujeme: 16 kuracích krídelok, 250 ml kečupu, 1 ČL červenej papriky, šťava z jedného citróna, 1 PL tabasca, 4 PL octu (najlepšie vínneho), trochu oregana, 4 PL oleja, 20 g masla, 1 cibuľa-šalotka, 1 dl hydinového vývaru (z kocky), trochu chilli, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate

Marinádu spravíme tak, že v mise zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, tabasco, ocot, štipku soli a oregano.

Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli úplne ponorené, prikryjeme priehľadnou fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu z krídelok potom zlejeme do misy a odložíme

na ďalšie použitie.

Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať na site a osušíme ich papierovým obrúskom.

Na širokej teflónovej panvici zohrejeme olej a maslo. Krídla postupne z každej strany opekáme približne

7-10 minút dochrumkava.

Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme.

Zalejeme vývarom a necháme prevrieť.

Vmiešame marinádu a krátko varíme.

Omáčku dochutíme soľou, chilli práškom, vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Podávame na mise obloženej hlávkovým šalátom.




Loading Facebook Comments ...