Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/4/0/4081ca30-e735-409c-abd0-1dc98cb67069/fmg.sk/web/recepty/wp-content/themes/theme1194/single.php on line 16

Parížsky krém

Potrebujeme:

5 vajec
2 poháre kryštálového cukru (pohár je 2dl)
1/2 pohára oleja (repkového)
1/3 pohára vody
1 pohár kukuričnej hladkej múky
2,5 poháae Promix PK špeciál (fy.Novalim)
1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker
1ČL kakaa
ovocie – čerešne, jahody, maliny, marhule, červ.ríbezle, čierne ríbezle…

Ako na to:

Cukor a vajcia vymiešame mixérom do penista. Pridáme olej a vodu, premiešame, pridáme múku s práškom do pečiva. Vymiešame dohladka. 3/4 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Poukladáme umyté ovocie. (Ak dávame marhule alebo iné väčšie ovocie, nakrájame ho na kúsky). Do zvyšného cesta pridáme kakao, vymiešame a polejeme biele cesto. Pečieme na 180°C asi 20-25 minút.




Loading Facebook Comments ...