Parená knedľa (bezlepková, bez mlieka a vajec)

Potrebujeme:

250g múky MIX B od fy.Schär
225-250ml teplej vody
1/2 ČL soli
1PL oleja
1/4 kocky droždia FALA alebo VIVO

Ako na to:

Do misy dáme múku, soľ, olej (nemusí byť). Do pohára nalejeme odmerané množstvo teplej vody (radšej dať na začiatku 225ml a ak treba potom trošku pridať, aby nebolo cesto príliš riedke) a rozpustíme v nej droždie.
Vlejeme do múky a mixérom vymiesime husté cesto. Cesto preložíme do menšej hranatej silikónovej nádoby a necháme podkysnúť aspoň 30 minút (cesto by sa malo dvihnúť asi po okraj nádoby).

Do veľkého hrnca s pokrievkou alebo do pekáča, ktorý sa dá prikryť tesne iným pekáčom, dáme trochu vody. Asi toľko, aby nevyvrela počas parenia. Na spodok dáme nejakú kovovú podložku, aby nádoba s cestom bola na nej položená a nebola vo vode. Vodu dáme zovrieť, vložíme nádobu s cestom, prikryjeme a necháme pariť 20-25 minút. Potom vyberieme, necháme chvíľu postáť a knedľu opatrne odlepíme a vyklopíme.




Loading Facebook Comments ...