Linecké kolieska

20dkg hladkej múky 16 dkg masla (Palmarin, Hera) 8 dkg mletých orechov 7dkg práškový cukor 1 vanilkový cukor štipka soli citrónová kôra 1 lyžica kypriaceho prášku postup: Všetko zmiešať, vypracovať cesto a dať do chladničky.

Baklažánová nátierka 2

Suroviny: 2 baklažány, cibuľa, 3 paradajky, citrón. šťava, čierne korenie, soľ, 3 čajové lyžičky majonézy Baklažány umyjeme, a vložíme v šupe upiecť do trúby. Pečieme vo vyhriatej trúbe cca 20 minút. Zatiaľ posekáme cibuľu a paradajky nadrobno. Vyberieme upečený a hnedý baklažán z trúby, prerežeme a vyškrabeme dužinu. Posekáme ju nadrobno, pridáme paradajky, cibuľu a   zobraziť celý recept…

Polievané hlivy

Potrebné ingrediencie: 500 g hlív, 1/8 l zeleninového vývaru, 30 g masla, 30 g múky, 1 l jablčného muštu alebo vína, 1 žĺtok, citrónová šťava. Hlivu v slanej vode uvaríme do mäkka. Pridáme maslo. Mušt zmiešame s múkou, žĺtkom, citrónovou šťavou a zeleninovým vývarom. Šľaháme nad parou pokiaľ nezhustne. Pridáme maslo a hlivy polejeme.

NašeRecepty.sk – Vaša kuchárka na internete



recept varenie jedlo pečenie jedlo chutné pizza bezmäsité dobré návod bravčové krém ryby polievka zaváraniny šalát koláč dezert zákusok pomazánka kuchár ovocie špagety cestoviny palacinky