Uhorkový šalát s paradajkami

Ingrediencie: 1 šalátová uhorka, 3 paradajky, 1 malá cibuľa nálev: voda, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot Postup: Očistenú uhorku nakrájame na kolieska a vložíme do misky. Pridáme nakrájané paradajky a nadrobno nakrájanú cibuľu. Nálev si pripravíme z vody, octu, korenia, soli a cukru. Dôkladne vymiešame a nalejeme ho na zeleninu. Necháme v chlade postáť.

Bryndzové pagáčiky

Na prípravu potrebujeme: 0,5kg polohrubej múky, 250g bryndze, Heru, soľ, vajce Z múky, bryndze, soli, tuku a vajíčka urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva. Cesto necháme ponecháme pokryté postáť, neskôr prevaľkáme, preložíme a necháme ešte chvíľku postáť. Rozvaľkáme asi na 1cm hrúbky a vykrajujeme kolieska. Potrieme žĺtkom a dáme piesť. Dobrú chuť   zobraziť celý recept…

Karfiolová nátierka

Potrebné ingrediencie: 1 karfiol, 1 tatársku omáčku, 200 g šunky (salámy), mleté čierne korenie, 1 veľkú cibuľu, 1 kyslú uhorku. Karfiol uvarený v osolenej vode rozmiagame, pridáme tatársku omáčku, šunku (salámu) pokrájanú na pásiky, mleté čierne korenie, najemno pokrájanú cibuľu a nastrúhanú kyslú uhorku. Všetko zmiešame.

NašeRecepty.sk – Vaša kuchárka na internete



recept varenie jedlo pečenie jedlo chutné pizza bezmäsité dobré návod bravčové krém ryby polievka zaváraniny šalát koláč dezert zákusok pomazánka kuchár ovocie špagety cestoviny palacinky