Kaleráby zapekané so syrom

Na prípravu potrebujeme: 8 stredne veľkých kalerábov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 2 surové vajcia, 100 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, 1 smotanu. Kaleráby uvaríme do polomäkka, očistíme ich, vrchy odrežeme a spodné časti vydlabeme. Odrezané vrchy a vydlabané vnútro roztlačíme vidličkou, okoreníme, pridáme posekané, natvrdo uvarené, vajcia, väčšiu časť postrúhaného syra, korenie, soľ   zobraziť celý recept…

Zavárané hrušky

Potrebujeme: Suroviny na jeden 0,7l pohár: – 4-5 hrušiek – 2 PL kryštálového cukru – 4-6 klinčekov Ako na to: Hrušky prekrojíme, vyrežeme jadierka, dôkladne umyjeme. Vložíme do pohárov, pridáme 2 polievkové lyžice cukru, 4-6 klinčekov, zalejeme vodou, uzavrieme a sterilizujeme. Po zovretí varíme max. 2-3 minúty, aby sa hrušky nerozvarili !

Sádlovníky

Suroviny: 300 g hladkej múky, 300 g sádla, 1 žĺtok, 1 KL octu, soľ, vlažná vody Sádlo zomelieme, zmiešame s tretinou múky a sformujeme na kocku. Dáme stuhnúť. Z múky, žĺtka, octu, soli zmiesime cesto do ktorého podľa potreby dáme vodu. Cesto necháme na doske 15 minút odpočinúť. Cesto rozvaľkáme, uložíme naň tukovú kocku, zabalíme   zobraziť celý recept…

NašeRecepty.sk – Vaša kuchárka na internete



recept varenie jedlo pečenie jedlo chutné pizza bezmäsité dobré návod bravčové krém ryby polievka zaváraniny šalát koláč dezert zákusok pomazánka kuchár ovocie špagety cestoviny palacinky