Ingrediencie
– 400 g širokých rezancov, 125 g nasekaných lieskových orieškov, 125 g strúhanky, 1 citrón, 1 lyžička mletej škorice, 5 lyžice práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 120 g masla, 1 lyžica citrónovej šťavy, maslo na vymastenie formy
Postup
Rezance uvaríme klasickým spôsobom. Medzitým opečieme na suchej panvici oriešky a preložíme ich do misy. K orieškom primiešame strúhanku, strúhanú citrónovú kôru, škoricu, cukor a kakao. Zmes ešte raz dôkladne premiešame. Do misy presypeme cestoviny. Jemne rozpustené maslo prelejeme na cestoviny, všetko premiešame a ochutíme citrónovou šťavou. Formu na pečenie vymastíme maslom, do nej nasypeme orechovú zmes s cestovinami a formu vložíme na 10 minút do vyhriatej rúry na 200 stupňov.