Šaláty

Cestovinový šalát so zeleninou

Potrebujeme: 500 g cestoviny (penne) 400 ml smotana kyslá 350 g mrazená zelenina 1 cibuľa soľ, olej, bazalka syr bambino Ako na to: Uvaríme cestoviny. Cibuľu speníme na oleji, pridáme zeleninu a spolu podusíme. Dochutíme bazalkou. Cestoviny zmiešame so zeleninou, pridáme smotanu a dochutíme syrom bambino.

Cestovinový šalát so zeleninou

Potrebujeme: 500 g cestoviny (penne) 400 ml smotana kyslá 350 g mrazená zelenina 1 cibuľa soľ, olej, bazalka syr bambino Ako na to: Uvaríme cestoviny. Cibuľu speníme na oleji, pridáme zeleninu a spolu podusíme. Dochutíme bazalkou. Cestoviny zmiešame so zeleninou, pridáme smotanu a dochutíme syrom bambino.

Cviklový šalát so syrom a vajíčkom

Potrebujeme: 3 cvikle 2 mrkvy 100 g hrášku 6 kyslých uhoriek olivový olej soľ čierne mleté korenie 2 vajcia prípadne strúhaný syr Ako na to: Cviklu dáme variť na 2 hodiny do osolenej vody, asi pol hodiny pred koncom pridáme variť aj mrkvu. Uvarené ošúpeme a nakrájame na kocky, pridáme uhorky, uvarený hrášok, pokvapkáme olejom,   zobraziť celý recept…

Šalát Peking

Potrebujeme: 1 ks pekingská kapusta zväzok reďkovky soľ, oregáno olivový olej 500 g biely jogurt Ako na to: Kapustu očistíme, nakrájame na drobno, takisto reďkovku, pridáme soľ, oregano, olivový olej, jogurt, všetko dobre premiešame a necháme v chlade odstáť cca 1 hodinu.

Grécke tsaziky

Potrebujeme: 1 biely veľký jogurt 1 kyslú smotanu 3-4 uhorky viazaničku čerstvého kôpru čierne korenie soľ 2 PL olivového oleja 3 strúčiky cesnaku Ako na to: Uhorky ošúpeme a zrniečka vyberieme lyžičkou. Do misky nalejeme 2 PL olivového oleja, pretlačíme cesnak, pridáme soľ, korenie a kôpor. Premiešame, pridáme jogurt a smotanu a nakoniec nastrúhané, alebo   zobraziť celý recept…

Uhorkový šalát

Ingrediencie – 1 šalátová uhorka, 3 paradajky, 1 malá cibuľa nálev: voda, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot Postup Očistenú uhorku nakrájame na kolieska a vložíme do misky. Pridáme nakrájané paradajky a nadrobno nakrájanú cibuľu. Nálev si pripravíme z vody, octu, korenia, soli a cukru. Dôkladne vymiešame a nalejeme ho na zeleninu. Necháme v chlade   zobraziť celý recept…

Zelerový šalát s orechmi

Potrebujeme: – 1 zeler, 1 biely jogurt, olej, citrón, cukor, soľ, hrsť vlašských orechov, hrsť hrozienok Ako na to: Zeler ošúpeme, nakrájame na rezance, vložíme do okyslenej a osolenej vody. Varíme takmer domäkka. Biely jogurt rozšľaháme s olejom, citrónovou šťavou, cukrom a soľou. K vychladnutému zeleru pridáme hrsť strúhaných orechov, hrsť hrozienok, premiešame a zalejeme   zobraziť celý recept…

Bylinkovo-kurací šalát

Potrebujeme: Na 2 porcie: – uvarené kuracie mäso – 200g uvarených malých zemiakov – 8 hríbov – 25 g masla – trošku olivového oleja – 2 hrste rukoly Na dresing : – 1 polievkovú lyžicu octu – 1 čajovú lyžičku celozrnnej horčice – 3 polievkové lyžice olivového oleja – 1 čajovú lyžičku medu Ako na   zobraziť celý recept…

Šalát z hlávkovej kapusty

Potrebujeme: 1 menšia hlávka kapusty, ocot, olej, soľ, korenie, 1-2 jablká, citrónová šťava, 1 PL cukru Ako na to: Očistenú hlávku kapusty pokrájame na drobné rezance, pridáme podľa chuti ocot a dáme na 2-3 hodiny odležať. Potom ku kapuste pridáme olej, soľ, korenie, dobre premiešame a nakoniec pridáme očistené, na rezance pokrájané jablká. Dochutíme citrónovou   zobraziť celý recept…

Mrkvovo-kokosový šalát

Potrebujeme: niekoľko stredne veľkých mrkiev, 100 g kokosu, 1 citrón a lyžička medu Ako na to: Tento šalát pripravíme nastrúhaním mrkvy najemno a zmiešaním ostatných surovín. Je veľmi jednoduchý a naozaj výborne chutí hlavne ku kuraciemu alebo morčaciemu mäsu a ryži. Šťavy z citróna nie je nutné dávať veľa, rovnako tak množstvo medu upravujeme podľa   zobraziť celý recept…