Ryby

Domáca treska

Potrebujeme: ryba (kapor) 1 liter vody 12 PL octu 1 ČL soli uvarenú mrkvu sterilizované uhorky soľ mleté čierne korenie cibuľu Ako na to: Vodu s octom a soľou uvaríme, do vriaceho dáme očistenú rybu na 3 – 5 minút, odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté dáme na 3 – 4 dni do chladničky. Potom rybu   zobraziť celý recept…

Japonské Sushi

Potrebujeme: japonská ryža na sushi, ryžový ocot, surový losos, Yaki Nori – sú to riasy , wasabi prášok, jama cibuľka, sojová omáčka kikoman, bambusová podložka na rolovanie, dobre ostrý nôž a paličky Ako na to: Dáme uvariť ryžu, no neumývame ju len vložíme jeden a pol množstva studenej vody a varíme. Varíme na strednom ohni   zobraziť celý recept…

Kapor dusený na červenom víne

Potrebujeme: 800 g očisteného kapra, 60 g masla, 40 g očistenej cibule, strúčik cesnaku, 20 g múčneho masla, 2dl červeného vína, 60 g nakladanej cibuľky, soľ, 4 zrnká čierneho korenia, petržlenová vňať Ako na to: Kapra najskôr očistíme, umyjeme a osušíme. Potom rozkrájame na porcie, osolíme a na rozohriatom masle z oboch strán krátko opečieme.   zobraziť celý recept…

Púštny kapor

Suroviny: 600 g kapra, 125 g oravskej slaniny, 80 g masla, 2 dl bieleho vína, zázvor, rasca, soľ, korenie Očisteného kapra rozdelíme na dve polovice, pre 4 osoby postačí jedna polovica. Pekáč obložíme plátkami slaniny, na ktoré položíme osoleného a okoreneného kapra. Navrch ešte poukladáme zvyšok slaninky, obložíme maslom, posypeme rascou a zázvorom. Na záver   zobraziť celý recept…

Zapečené rybie filé

Potrebujeme: 4 plátky rybieho filé, citrón, soľ, zmes korenia na ryby, 4 plátky prerastenej slaniny, 1 cibuľu, olej, 1 lyžicu hladkej múky, karí korenie. Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme zmesou korenia na ryby. Pekáč vymastíme, uložíme naň plátky ryby, na každý dáme plátok slaniny, posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou. Na malom množstve oleja opražíme   zobraziť celý recept…

Filé v alobalu

Ingrediencie: 4 kousky rybího filé, 60 g másla, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 menší cibule, 1 lžička karí, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, mletý pepř, olej Plátky filé rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Každý osolíme a opepříme. Máslo utřeme s hořčicí, kořením, citrónovou šťávou a vmícháme drobně pokrájenou cibuli. Z alobalu ustříhneme 4 velké kusy, každý   zobraziť celý recept…

Kapor na jablkách

Na prípravu potrebujeme: • 1 kapor, • 100 g slaniny, • 4 jablka, • maggi, • soľ Slaninu nakrájame na plátky a položíme na zapekaciu misu. Na ňu poukladáme osolené porcie kapra. Jablka nakrájané ako na štrúdľu a rybu zasypeme. Pridáme korenie. Pečieme v rúre asi 25 minút.

Zapekané rybie filé so špenátom

Na prípravu potrebujeme: 700 g rybieho filé alebo filety z bielych rýb, 700 g špenátových lístkov alebo mrazený špenát, 2,5 dl prírodného bieleho vína (suché), 2,5 dl mlieka, 30 g strúhaného parmezánu, 60 g masla, 50 g múka, soľ, štipka muškátového orieška , mleté čierne korenie Rybie filé osolíme, okoreníme, opečieme na masle a podusíme   zobraziť celý recept…

Rybacie filé na paprike

Potrebujeme: 500 g rybacieho filé, mletá červená paprika, 1 cibuľa, 4 lyžice oleja, 1 lyžička paradajkového pretlaku, soľ, korenie, 20 g hladkej múky Filé pokrájame na kocky a pridáme k pokrájanej, na oleji spenenej cibuľke. Posypeme paprikou, posolíme, podlejeme vodou a dusíme. Pred dovarením pridáme paradajkový pretlak, zaprášime hladkou múkou a povaríme. Podávame s varenými   zobraziť celý recept…

Filé v těstíčku

Ingrediencie: 6 kostek rybího filé, sůl, citronová šťáva, grilovací koření Těstíčko: 5 lžic hladké mouky, 3 lžíce solamylu, 1 vrchovatá lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 2 vejce, pivo, tuk na smažení Filé osolíme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na těstíčko smícháme mouku, sůl, koření, solamyl, hořčici a   zobraziť celý recept…