Ryby

Kapor na španielsky spôsob

Ingrediencie – 1,2 kg vypitvaného kapra – 1 lyžičku soli – 1 dl mlieka – 50 g hladkej múky – 3 lyžice masla – mleté čierne korenie – mletú červenú papriku – citrón – 0,7 dl oleja – 1 cibuľu – 4 dl bieleho vína – 1 dl rybieho vývaru – 60 g mandlí –   zobraziť celý recept…

Losos s avokádovou omáčkou

Ingrediencie – 800 g lososa – 80 g masla – mleté čierne korenie – soľ – 3 citróny – 4 lyžice nasekaného estragonu – Omáčka: 2 avokáda – 200 g bieleho jogurtu – čerstvá citrónová šťava Postup Každý lososový steak položíme na papier na pečenie, natrieme maslom, osolíme, okoreníme a navrch položíme nasekaný estragon a   zobraziť celý recept…

Losos na grécky spôsob

Ingrediencie – 1 kg mrazeného morského lososa – 1 lyžičku soli – 1 dl oleja – 100 g koreňovej zeleniny – 1 cibuľu – 2 strúčiky cesnaku – 200 g rajčiakov – 4 zrnká čierneho korenia – 0,25 l hovädzieho vývaru – 75 g rajčiakového pretlaku – 1 lyžicu cukru – 1 lyžicu octu –   zobraziť celý recept…

Pangasius so syrovou kôrkou

Ingrediencie 4 ks pangasius /filety/ 200 g eidam 2 ks vajce 8 hlavičiek šampiňónov soľ čierne mleté korenie Postup Pangasiusa umyjeme, osušíme a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Okoreníme a osolíme. Nastrúhame si syr, zmiešame ho so žĺtkami a snehom z bielkov, pridáme pokrájané šampiňóny. Zmes navrstvíme na rybu a v horúcej rúre   zobraziť celý recept…

Zapekaná ryba so zemiakmi a rozmarínom

Ingrediencie 1 kg ryby Pangasius (iná ryba) 1 kg zemiakov maslo olivový olej mletá rasca soľ korenie rozmarín 1 šľahačková smotana Postup Rybu si nasolíme z každej strany, posypeme rascou, korením a rozmarínom. Zapekaciu misu si vytrieme maslom a poukladáme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky. Ďalej pridáme rybu a navrch opäť poukladáme zemiaky nakrájané na   zobraziť celý recept…

Krémová polievka z lososa

Ingrediencie – 1 lyžicu masla – 1 lyžicu hladkej múky – 1 l mlieka – 500 ml smotany na šľahanie – 2 konzervy aljašského lososa (spolu 200 g) – 1 lyžičku posekanej bazalky – 1 bagetu – 4 lyžice cesnakového olivového oleja – mleté čierne korenie – soľ Postup Maslo roztopíme, pridáme múku a krátko   zobraziť celý recept…

Voňavá pražma

Pražma alebo dorada patrí čo do obľúbenosti a chuti medzi kráľovné stredomorskej kuchyne. Vzhľadom k tomu, že má nielen chutné, ale tiež pevné mäso je ideálna na grilovanie. My vám to teraz dokážeme. Ingrediencie: – vypitvaná pražma zbavená šupín – 2 – 3 vetvičky tymiánu – 1 citrón – 1 – 2 vetvičky estragónu –   zobraziť celý recept…

Cestoviny s tuniakom

Potrebujeme: cestoviny – najlepšie špirály, soľ, tuniak v konzerve, kukurica, cibuľa, olej, kečup Ako na to: V osolenej vode uvaríme cestoviny. Na oleji upražíme cibuľu, pridáme tuniaka tak na 8 minút a nakoniec kukuricu. Túto zmes ešte teplú zmiešame s cestovinami, podľa chuti môžme pridať kečup.

Ikrový šalát

Potrebujeme: 200 g ikier z kapra, 1 žemľu, 3 PL oleja, 80 g cibule, 4 citróny, soľ, mleté čierne korenie Ako na to: Dobre umyté ikry odblaníme, necháme odkvapkať, vložíme do hrnca a varíme vo vodnom kúpeli. Keď ikry sčervenejú, hrniec odstavíme. Vo vode namočenú žemľu vyžmýkame, zmiešame s trochou oleja, pridáme k ikrám, osolíme   zobraziť celý recept…

Bylinkový losos s citrónovou ryžou

Potrebujeme: Na 4 porcie: Na ryžu: 225 g dlhozrnnej ryže, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna, 900 ml zeleninového vývaru, 100 g mrazeného hrášku, 400 g konzerva krájaných paradajok, 100 g konzerva kukurice, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 strednej čerstvej nastrúhanej cibule, smotana. Na lososa: 4 PL nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhaná kôra z   zobraziť celý recept…