Ryby

Sendvič s lososom a bryndzou s údenou chuťou

Potrebujeme: 100 g plátkov údeného lososa 125 g Bryndze s údenou chuťou 8 ks toastových chlebov 1 balík zelených šalátových listov 2 červené papriky, kapie 2 kyslé uhorky, pokrájané nadrobno 60 g uhorky šalátovej pokrájanej nadrobno ½ nadrobno posekanej šalotky 30 g masla 1 šalotka, nadrobno pokrájaná a opečená na oleji soľ a korenie Sendviče   zobraziť celý recept…

LIGNE – KALAMARE na žaru-grile

Postup receptu: 1. kalamare – ligne očistené , umyté pripravené dať na panvicu neudávam množstvo, mala som len na jednu porciu , robila som si len pre seba:-) 2. na panvicu nalejeme trochu oleja kde opražíme kalamare,oprážame prikryté (prská to)na najmenšej teplote , málinko podlejem vodou cc.1polievková lyžica , keď sa voda vyparí vidím že   zobraziť celý recept…

Mušle na čiernom pive

Potrebujeme: Na 4 porcie: 600 g masla 1 600 g čerstvých mušlí 500 g cibule 2 pivá Šariša tmavého Ako na to: Rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a orestujeme ju. Potom pridáme cesnak a vzápätí mušle a zalejeme ich pivom. Dusíme, až kým sa neotvoria (6 minút ). Počas dusenia párkrát potrepeme hrncom , nech sa   zobraziť celý recept…

Zubáč na ružičkovom keli s gaštanami

Potrebujeme: 100 g strúhaného syra Liptov Gerlach 2 filety zo zubáča 1 malá cibuľa 200 g gaštanov v šupke (prípadne v konzerve) 500 ml zeleninového vývaru 20 g masla Liptov 15 g kryštálového cukru 600 g ružičkového kelu 1PL slnečnicového oleja soľ čierne korenie šťava z polovice citróna tymián Ako na to: 1. Šupky gaštanov   zobraziť celý recept…

Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi

Potrebujeme: 100 g strúhaného syra Liptov Gerlach 2 filety zo zubáča 1 malá cibuľa 200 g gaštanov v šupke (prípadne v konzerve) 500 ml zeleninového vývaru 20 g masla Liptov 15 g kryštálového cukru 600 g ružičkového kelu 1PL slnečnicového oleja soľ čierne korenie šťava z polovice citróna tymián Ako na to: 1. Šupky gaštanov   zobraziť celý recept…

Vyprážaný kapor

Potrebujeme: – kapor – 3 vajcia – strúhanka – 3 pl hladká múka – 2 strúčiky cesnaku – soľ – bravčová masť / olej Ako na to: Dobre očisteného a umytého kapra nakrájame na podkovičky, nachystáme si múku, rozšľahané vajcia – do ktorých sme pretlačili cesnak a strúhanku. Kapra obalíme v múke, vajíčku a strúhanke   zobraziť celý recept…

Žralok s citrónovou omáčkou a pečenými zemiakmi

Potrebujeme: – 500 g mrazenej ryby (žralok, losos) – čínska mrazená zelenina – 6 čerstvých šampiňónov – 125 g masla – 200 ml mlieka – 6 PL hladkej múky – soľ – rozmarín – muškátový oriešok – olivový olej – 1 citrón Ako na to: Žraloka nasolíme z oboch strán, obalíme v múke a na   zobraziť celý recept…

Ryba po čínsky

Potrebujeme: – pre 2 osoby 2 filety ryby, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, kúsok zázvoru, olej na vyprážanie, 200 g listovej zeleniny (kapusta, kapusta, špenát) a ako príloha ryža alebo čínske rezance Ako na to: Rybu pokvapkáme sójovkou a potrieme prelisovaným cesnakom a na jemno nastrúhaným kúsočkom zázvoru. Marinujeme asi tak desať minút.   zobraziť celý recept…

Ryba s citrónom a paradajkou

Potrebujeme: 500 g rybieho filé (najlepšie z bielej tresky, makrely, pstruha, pleskáča atď.), 2 stredne veľké paradajky, 1 olúpaný citrón, 1 zelená paprika, soľ, korenie, olej Ako na to: Rybu nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme a necháme 20 minút odležať. Paradajky, papriky a citrón tiež nakrájame na plátky. Na panvici rozohrejeme olej a položíme   zobraziť celý recept…

Štedrovečerná rybacia polievka trochu inak

Potrebujeme: ¼ kg vykosteného kapra, 2 rybacie hlavy, 150 g ikier alebo mlieča, 1 väčšia cibuľa, pór, 5 zrniek čierneho korenia, 2 mrkvy, 1 menší petržlen, kúsok zeleru, 8 PL masla, 1 dl smotany, 2 PL bieleho vína, štipka muškátového kvetu, ½ ČL petržlenovej vňate, 2 rožky, 2 PL hladkej múky, 1 PL oleja, soľ   zobraziť celý recept…