Pomazánky, nátierky

Oškvarková nátierka s opekaným toastom

Potrebujeme: – 200 g mletých škvarkov – 3 uvarené vajcia – 10 sterilizovaných uhoriek – 1 cibuľu – 3 PL plnotučnej horčice – soľ – mleté korenie Ako na to: Do mletých škvarkov, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, uhorky, nastrúhané vajíčka, pridáme horčicu a koreniny. Premiešame a nátierka je hotová. Zaujímavé je natierať túto nátierku   zobraziť celý recept…

Cesnaková pomazánka

Potrebujeme: cesnak, maslo, tatarka, nátierkové maslo, syr tavený, korenie, soľ, mandarinkový alebo ananásový kompót Ako na to: Nátierkové maslo akékoľvek (môže byť aj obyčajné maslo, ale asi tak dve lyžice a dáme viac syra) rozmiešame asi so 4 taveným syrom, cca dvoma lyžicami tatárskej omáčky, môže byť aj viac, aby nebola nátierka moc hustá. Osolíme,   zobraziť celý recept…

Pikantná rybia nátierka

Potrebujeme: 2 krabičky sardiniek v pretlaku, 15 dkg majonézy, 1 cibuľa, 2O dkg sterilizovaného zeleru, čierne korenie, soľ, citrónová šťava, worcesterová omáčka Ako na to: Sardinky aj s nálevom roztlačíme vidličkou, pridáme nadrobno nakrájaný zeler a cibuľu. Pokvapkáme worchesterom, citrónom, okoreníme a vmiešame majonézu. Premiešame, necháme odležať a natierame na chlebíčky.

Krabia nátierka

Potrebujeme: balíček krabích tyčiniek, 4 natvrdo uvarené vajcia, 1 majolka (prip. trocha tatárskej omáčky), trocha bieleho jogurtu, soľ, biele korenie a citrónová šťava Ako na to: Tyčinky a vajcia nakrájame na male kúsočky, premiešame s majolkou, jogurtom a ochutíme zvyšnými ingredienciami. Necháme vychladiť v chladničke. Výborne chutí s bielou vekou a plátkom citróna.

Domáce zbojnícke toasty

Potrebujeme: – 3 ks rajčín – 1 kg papriky – 1 kg cibule – 0.5 kg bravčového mäsa a hovädzieho mäsa – 5 dkg kryštálového cukru – 10 dkg soli – 50 dkg plnotučnej horčice – 4 dl oleja – 5 feferóniek Ako na to: Všetky suroviny spolu pomelieme na mäsovom mlynčeku a dusíme 2   zobraziť celý recept…

Zbojnícke toasty

Potrebujeme: – 3 kg rajčín – 1 kg papriky – 1 kg cibule – 1 kg bravčového mäsa (môže tam byť aj kúsok bôčika) – 15 dkg kryštálového cukru – 10 dkg soli – 50 dkg plnotučnej horčice – 4 dl oleja – 5 feferóniek Ako na to: Všetky suroviny spolu pomelieme na mäsovom mlynčeku   zobraziť celý recept…

Pikantná nátierka na hrianky

Potrebujeme: 1000 g vyzretých, ale pevných paradajok, 320 g olúpaných strúčikov cesnaku, 70 g soli Ako na to: Paradajky pokrájame a pomelieme veľmi jemne na ručnom strojčeku na mäso. Dáme do hrnca a na sporáku necháme za občasného miešania odpariť vodu. Osolíme, premiešame a necháme vychladnúť. Do vychladnutého paradajkového základu pridáme pomletý, jemný cesnak, premiešame   zobraziť celý recept…

Cesnaková nátierka

Potrebujeme: cesnak (koľko kto znesie), nátierkové maslo, zvyšok akéhokoľvek syra, štipka soli, trocha čierneho korenia Ako na to: Všetky suroviny rozmixujeme a pomazánka je hotová.

Nátierka z krúpov a červenej šošovice

Pripravili sme si zdravú pomazánku. Postup receptu 1. Jačmenné krúpy a červenú šošovicu uvaríme každé zvlášť(ja som mala zbytok už uvarených krúpov) Necháme vychladnúť. 2. Cibuľku (mladú) a cesnak očistíme a nakrájame na kúsky. 3. Všetko dáme do chopru, alebo do mixéra, pridáme vločky riasy nori a pomixujeme nahladko.Osolíme. 4. Podávame s klíčkami, my sme   zobraziť celý recept…

Cesnaková nátierka

Potrebujeme: – 1 tatársku omáčku – mleté čierne korenie – 5 veľkých strúčikov cesnaku – 1 strúhaný syr – 1 tavený syr – vegetu Ako na to: Z tatárskej omáčky, strúhaného syra, taveného syra a cesnaku vymiešame krém. Dochutíme vegetou a mletým čiernym korením. Dobrú chuť!