Nezaradené

Zapekaná zelená fazuľka s brokolicou a šunkou

Potrebujeme: 1 brokolicu 1 konzervu fazuľových strukov šunku bešamel – maslo, mlieko, múka syr na posypanie Ako na to: Uvaríme brokolicu. Vymastíme zapekaciu misu a na spodok dáme ružičky brokolice. Na to poukladáme scedenú zelenú fazuľku a na kocky nakrájanú šunku. Zalejeme bešamelom a posypeme syrom. Dáme zapiecť. Výborne to chutí s chlebom natretým s   zobraziť celý recept…

Uhorská kapusta

Ingrediencie – 750 g kyslej kapusty, 600 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica mletej rasce, 120 g bravčovej masti, 1 lyžica sladkej mletej papriky, 2 lyžice hladkej múky, 5 vajec, 200 ml mlieka, 2 cibule, olivy, strúhanka Postup Kapustu uvaríme s rascou do polomäkka, scedíme a dôkladne z nej vytlačíme vodu.   zobraziť celý recept…

Kapor na víne so šampiňónmi

Potrebujeme: 4 porcie kapra, citrónová šťava, olej, 6 lyžíc bieleho vína, 150 g šampiňónov Ako na to: Porcie kapra osolíme, pokvapkáme citrónom a necháme pol hodiny odležať. Potom ich osušíme, vložíme na panvicu s rozpáleným tukom a zvoľna opekáme asi 6-8 minút. Porcie obrátime, podlejeme vínom, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a všetko spolu dusíme   zobraziť celý recept…

Vyprážaný plnený syr

Potrebujeme: 200 g tehly Eidam alebo údeného salámového syra, 200 g hydinovej paštéty, 2 vajcia, soľ, 50 g hladkej múky, 100 g strúhanky, 200 g slnečnicového oleja Ako na to: Potrebujeme desať 2dkg-ových plátkov syra. Polovicu plátkov namažeme paštétou a prikryjeme druhou polovicou plátkov. Takto spojený syr obalíme v trojobale a naprudko opražíme v horúcom   zobraziť celý recept…

Jahňacie na stredozemský spôsob

Potrebujeme: Na 4 porcie Na marinádu: 4 polievkové lyžice olivového oleja 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy 2-3 strúčiky cesnaku, pretlačeného 2 čajové lyžičky sušených miešaných byliniek soľ, čierne korenie 8-12 jahňacích kotliet 2 malé baklažány 2 malé cukiny, nakrájané na väčšie časti 2 žlté papriky, nakrájané na 4 časti 4 paradajky, nakrájané na polovičky 2   zobraziť celý recept…

Palacinky s pudingom

Potrebujeme: – 500 ml-900 ml mlieka, 400 g múky hrubej, 2 vajcia, 1 puding v prášku Ako na to: Všetky suroviny zmiešame do kopy, a potom palacinky pečieme 3-5 min. Po upečení, uvaríme puding s 500 ml mlieka. Uvarený puding nalejte na palacinky.

Zlatá sekaná

Potrebujeme: 50-60 dkg hovädzieho predného mäsa (prípadne zadného) a rovnaké množstvo tučnejšieho bravčového bôčika, 1 rožok namočený v mlieku (vode), 1/2 litra studenej vody, 10 dkg slaniny Ako na to: Najlepšie 2x zomleté ​​mäso vložíme do porcelánovej misy, prilejeme vodu a pomaly miešame rukami tak dlho, až si mäso vodu vezme (asi 4 min). Potom   zobraziť celý recept…

Vínne klobásky

Potrebujeme: 5kg bravčového bôčika 0,75 l bieleho suchého vína hlavička cesnaku 12 rožkov 1 l mlieka 6 vajec soľ biele mleté korenie mletý muškátový kvet mleté klinčeky mletý zázvor (ďumbier) mleté nové korenie mletý koriander tenké črievka Ako na to: Mäso pomelieme, rožky rozmočíme v mlieku a víne a pomelieme. Zmiešame a všetko znova pomelieme.   zobraziť celý recept…

Šunkové závitky s vaječnou penou

Potrebujeme: 300 g obdĺžnikovej šunky, 3 vajcia uvarené natvrdo, 80 g masla, 80 g taveného syra (najlepšie 70%), 1 lyžička plnotučnej horčice, soľ, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, mandarínkový kompót Ako na to: Vajcia olúpeme a najemno nastrúhame. Vymiešame s maslom, taveným syrom, horčicou a dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Jednotlivé plátky šunky z polovice potrieme   zobraziť celý recept…

Plnené kelové čevapčiči

Potrebujeme: 600 g kelu, 1 vajce, 1-2 lyžice hladkej múky, strúhanka, cesnak, mleté ​​čierne korenie, 150 g salámy vcelku a tuk na vyprážanie Ako na to: Kel nakrájame na štvrťky, vložíme do vriacej osolenej vody, uvaríme do polomäkka, scedíme a vytlačíme z nej takmer všetku vodu. Kel zomelieme alebo veľmi jemne nakrájame, pridáme vajcia, strúhanku,   zobraziť celý recept…