Kuracie mäso

Kuracie stehná s provensálskymi bylinkami

Potrebujeme: 4-6 kuracích stehien 3 jarné cibuľky provensálske bylinky olej soľ 200 g mrkva s hráškom (môžu byť sterilizované aj čerstvé) 1 PL hladkej múky Ako na to: Cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska aj vnať. Stehná očistíme, umyjeme, naporcujeme, pridáme soľ a bylinky. Cibuľku orestujeme na oleji, pridáme stehná, opečieme z oboch strán. Pridáme mrkvu   zobraziť celý recept…

Úžasné kuracie rezne

Potrebujeme: kuracie prsia tatársku omáčku cesnak hladkú múku Ako na to: Kuracie prsia naložíme do tatárskej omáčky, do ktorej pretlačíme cesnak (podľa chuti). Najlepšie naložiť v predošlý deň, aby prenikla chuť. Pred pečením posypeme hladkou múkou a klasicky vypražíme. Sú maximálne chutné 🙂

Kurča plnené šampiňónmi

Potrebujeme: 1 kurča 200-300 g šampiňóny 1 stredná cibuľa 2 vajcia soľ, korenie, petržlenová vňať 1 dcl smotana na varenie bujón, olej 2-3 žemle špáradlá, alobal Ako na to: Plnka: na cibuľke popražíme očistené šampiňóny, pridáme vymáčané žemle, vajce natvrdo, soľ, korenie, petržlenovú vňať a vajce vyšľahané so smotanou. Kurča: umyjeme, naplníme plnkou, osolíme, podlejeme   zobraziť celý recept…

Kuracie prsia v cestíčku s hráškom

Potrebujeme: 500 g kuracie prsia 300 g hrášok sterilizovaný 2 vajcia 3 PL hladká múka mleté korenie 1 strúčik cesnaku 2 dcl olej, soľ, plátok citróna Ako na to: Mäso – prsia naporcovať, osoliť, okoreniť – jemne naklepať. Cestíčko – múka, vajíčka, soľ, korenie, hrášok, cesnak- dobre vymiešať. Prsia obalíme v múke, následne v cestíčku   zobraziť celý recept…

Paprikové špízy s kuracím mäsom a dresingom

Potrebujeme: 3 farebné papriky 6 strúčikov cesnaku 250 g kuracích pŕs 100 g slaninky olivový olej soľ korenie čerstvé bylinky – tymián, rozmarín Na dresing bylinkový, cesnakový, štipľavý : biely jogurt kyslú smotanu čili cesnak bylinky Ako na to: Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Osolíme, pridáme mleté korenie, olivový olej a pretlačený   zobraziť celý recept…

Dusené kura s jablkom

Potrebujeme: 1 kura 1 jablko 40 g masla 1 cibuľu olej mleté čierne korenie 30 g hladkej múky 2 dl smotany na varenie kari korenie soľ rozmarín Ako na to: Kura umyjeme, naporcujeme, osolíme, okoreníme, jemne posypeme rozmarínom a opražíme z obidvoch strán na masle. Mäso vyberieme von, na výpeku opražíme cibuľu, posypeme kari korením,   zobraziť celý recept…

Kuracie kúsky v mandliach

Potrebujeme: 1/2 kg kurčaťa, 1 vajce, 1/2 hrnčeka mandlí pokrájaných na rezance, 2 hrnčeky nastrúhaného ementálu, 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu, 1/4 ČL mletej sladkej papriky Ako na to: Z kurčaťa odrežeme stehná. V kĺbe od seba hornú a dolnú časť stehna oddelíme, takže tým získame 4 kúsky. Krídla oddelíme tak, aby na každom zostala časť   zobraziť celý recept…

Ružičkový kel s kuracími prsiami

Potrebujeme: 1 kg ružičkového kelu, 2 šalotky, 40 g masla, soľ, 175 ml zeleninového vývaru (z kocky), 100 g gorgonzoly, 150 g mascarpone, 6 lyžíc mlieka, po 1 zväzku petržlenovej vňate a kôpru, 600 g kuracích pŕs, 2 lyžice slnečnicového oleja, korenie Ako na to: Ružičkový kel umyjeme a očistíme. Šalotku olúpeme, pokrájame na kocky   zobraziť celý recept…

Mäsovo-bylinkové mňam

Potrebujeme: 1 kg kuracieho mäsa soľ mleté čierne korenie olej (najlepšie olivový) 200g masla 1 ČL petržlenovej vňate 1 ČL bazalky 1 ČL oregana 1 ČL kôpru 1 balíček mrazenej zeleniny Ako na to: Zmäknuté maslo vymiešame s bylinkami a pridáme štipku soli a korenia. Odrežeme kúsok potravinovej fólie, zabalíme maslo a vložíme do chladničky.   zobraziť celý recept…

Jemné kuracie prsíčka s bylinkovou náplňou

Potrebujeme: 4 kuracie rezne, 100 g jemne strúhaného syra (eidam), 4 lyžice smotany na šľahanie, 1 lyžica plnotučnej horčice, 2 strúčiky strúhaného cesnaku, po jednej lyžici čerstvej jemne sekanej bazalky, petržlenovej vňate a pažítky, korenie, soľ Ako na to: Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Vidličkou vymiešame náplň z ostatných surovín a rozotrieme ju na plátky   zobraziť celý recept…