Krémy, zmrzliny

Mango fantázia s jogurtom

Potrebujeme: Na 6 nanukov potrebujeme: 2 tyčinky ORION Margot s chuťou manga, 200 g bieleho jogurtu, 200 ml smotany na šľahanie, 2 lyžičky cukru Mango fantázia s jogurtom Ako na to: Postup: Do misy nalejeme jogurt, vychladenú smotanu i cukor. Zoberieme medzi prsty tyčinky Margot s chuťou manga a rozdrobíme ich (nebojte sa, ide to   zobraziť celý recept…

Parížsky krém

Potrebujeme: 5 vajec 2 poháre kryštálového cukru (pohár je 2dl) 1/2 pohára oleja (repkového) 1/3 pohára vody 1 pohár kukuričnej hladkej múky 2,5 poháae Promix PK špeciál (fy.Novalim) 1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker 1ČL kakaa ovocie – čerešne, jahody, maliny, marhule, červ.ríbezle, čierne ríbezle… Ako na to: Cukor a vajcia vymiešame mixérom do penista. Pridáme   zobraziť celý recept…

Veľmi dobrý krém

Ingrediencie: Základný krém: ½ l mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukry: – uvaríme na krém. 500 g masla, 200 g práškového cukru, – vymiešať do penista. Keď má krém aj maslo izbovú teplotu, pomaly zmiešame dokopy. Podľa potreby pridáme 1 Nutelu – 400 g = čokoládový krém Orieškový krém = 200 g mleté orechy,   zobraziť celý recept…

Mandarínkový džús

Ingrediencie: • 9 mandariniek , • 5,5 litra vody, • 2 lyžičky kyseliny citrónovej, • 30 dkg cukru 5 litrov vody prevaríme s cukrom. Olúpané mandarínky poriadne po častiach spolu s 0,5 litrom prevarenej vody rozmixujeme. Prelejeme do väčšej nádoby, pridáme kyselinu citrónovou, premiešame a prilejeme 5 litrov prevarenej vychladnutej vody s cukrom. Opäť premiešame   zobraziť celý recept…

Ananásová krém

Ingrediencie: 1 konzerva ananásu, 2 žĺtky, 10 g želatíny, 14 dkg piškót, 7 g kryštálový cukru, 1/4 l šľahačky, 1 PL práškového cukru, zaváranina višní, zopár opražených mandlí alebo orechov Žĺtky s cukrom vyšľaháme, potom postavíme nad paru a šľaháme do zhustnutia. Želatínu dobre rozpustíme v teplej vode a pridáme do krému. Do vychladnutého krému   zobraziť celý recept…

Horúca čokoláda

Na prípravu potrebujeme: 50 g čokolády na varenie , 125 ml mlieka , 125 ml smotany na varenie , mletú škoricu , 1 balíček vanilínového cukru , nastrúhanú mliečnu čokoládu na ozdobenie Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a pomaly zahrievame, kým sa čokoláda nerozpustí. Ochutíme štipkou škorice, pridáme vanilínový   zobraziť celý recept…

Anglický punč

Suroviny: • 100g kryštálového cukru, • 500ml horúceho silného čaju, • 500ml sherry, • 50ml araku (alebo vodky), • šťava a nastrúhaná kôra z 1 citróna Cukor rozpustíme za stáleho miešania v horúcom čaji, prilejeme sherry, arak, citrónovú šťavu a kôru. Všetko zahrejeme takmer k varu, ale nevaríme.

Zelený medový nápoj

Suroviny: 1 kiwi, 1 malé zrelé avokádo, 2 PL medu (číreho) 250 ml grepového džúsu, 250 ml pomarančového džúsu kocky ľadu podľa potreby Kiwi olúpeme. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a potom vydlabeme dužinu. Dužinu z avokáda spolu s kiwi a medom rozmixujeme na pyré. Pyré dobre rozmiešame s džúsmi. Servírujeme vychladené, v pohároch s ľadom.   zobraziť celý recept…

Zeleninové osvieženie

Ingrediencie: 100 ml šťavy z čerstvej bielej kapusty, 100 ml mrkvovej šťavy, 100 ml zelerovej šťavy, biele korenie, čerstvý koriander. Zeleninové šťavy zmiešame, ochutíme bielym korením a ozdobíme lístkami čerstvého koriandra.

Vaječný nápoj

Ingrediencie: 1 porcia :250 ml mlieka, alebo 125 ml mlieka a 125 ml sladkej smotany na varenie, 3 lyžice práškového cukru, 100 ml umu, brandy, whisky alebo inej liehoviny podľa chuti na variáciu s obsahom alkoholu, 2 žĺtky, trochu mletej škorice, muškátový orech , škoricu na ozdobenie Všetko spolu premiešame, dáme do pohára a ozdobíme