Koláče, zákusky, torty

Dvojfarebné masťové rohlíčky

Ingrediencie – 400 g hladkej múky, 100 g mletých orechov, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g masti, 2 lyžice kakaového prášku Postup Zo všetkých ingrediencií okrem kakaa vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu a do jednej zapracujeme kakao. Pokiaľ sa cesto lepí dáme ho na chvíľu do chladničky. Do suchým formičiek   zobraziť celý recept…

Orechové ovocné hrudky

Ingrediencie 200 g hrozienok, 100 g sušených odkôstkovaných sliviek, rum, 60 g masla, 100 g hnedého cukru, 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 400 g mletých orechov, 1,5 lyžičky mletej škorice, 1 lyžička mletého klinčeka, 1,5 lyžičky mletého muškátového orieška Postup Hrozienka a slivky nasekáme nadrobno a naložíme na noc v   zobraziť celý recept…

Čokoládové medvedie labky

Ingrediencie – 200 g hladkej múky, 200 g pomletých orechov, 100 g práškového cukru, 1 lyžička škorice, 60 g jemne nastrúhanej čokolády, 200 g Hery, 1 vajce na obalenie : práškový a vanilkový cukor Postup Na doske zmiešame všetky sypké suroviny. Do stredu rozklepneme vajce a okolo rozmiestnime na kúsky pokrájanú Heru. Spracujeme cesto a   zobraziť celý recept…

Fruites Scones

Ingrediencie – 225 g hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 50 g cukru krupica, 50 g masla, 125 ml mlieka, 50 g hrozienok Postup Všetky suroviny zmiešame, vymiesime cesto, rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho kolieska. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Gaštanové rohlíčky

Ingrediencie 2,5 hrnčeka hladkej múky ( 1 hrnček – 250 ml), 1 hrnček práškového cukru, 1 kocka (250 g) gaštanového pyré, 190 g masla, 3 žĺtka práškový a vanilkový cukor na obaľovanie Postup Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme na kocky nakrájané maslo, rozmrazené pyré a žĺtka. Vypracujeme hladké cesto. Po častiach z cesta   zobraziť celý recept…

Nadýchané perníčky s lekvárom

Ingrediencie cesto: 650 g hladkej múky, 4 vajcia, 400 g práškového cukru, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica škorice, 1 lyžica sódy, 140 g medu, nastrúhaná kôra z jedného citróna ďalej: lekvár, rum, čokoládová poleva Postup Celé vajcia, cukor, korenie a sódu dáme do väčšej misy a miešame vareškou, pokiaľ hmota viditeľne nevyrastie na objeme   zobraziť celý recept…

Gaštanová torta pečená

Potrebujeme: Cesto: – 3 vajcia – 4 PL kryštálového cukru – 4 PL vody – 4 PL hladkej múky – 1/2 balíčka prášku do pečiva – 2 PL kakaa – tuzemský um – džem Plnka: – mrazené gaštanové pyré 2 ks – 3 dl mlieka – 1 vanilkový puding – 125 g obyčajného masla alebo   zobraziť celý recept…

Plnené medovníky

Potrebujeme: CESTO: – 200 g medu – 500 g hl múky – 150 g práškového cukru – 1 ČL perníkového korenia – 100 g masla alebo Hery, Hera – 1 ČL sódy bikarbóny – 2 vajcia PLNKA: – 1 vajce – 100 g práškového cukru – 150 g mletých orechov – citrónová kôra z 1   zobraziť celý recept…

Žĺtkové kolieska

Potrebujeme: 30 dkg hladkej múky, 20 dkg cukrárskej lukany alebo stely, 8 dkg cukru, 12 dkg orechov Ako na to: Zo surovín spracujeme cesto, potom ho vyváľame a vykrajujeme z neho kolieska. Tie upečieme do ružova. Polovičku koliesok polejeme žĺtkovou polevou, potom naplníme krémom (orechový alebo vanilkový krém). Krémom potrieme aj boky koliesok a obalíme   zobraziť celý recept…

Biskupský chlebík

Potrebujeme: 200 g kryštálového cukru 1 vanilínový cukor 1 kypriaci prášok do pečiva 200 g polohrubej múky 100 g hrozienok 100 g orechov 100 g kandizovaného ovocia 6 vajec Ako na to: Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. K múke primiešame kypriaci prášok, orechy, hrozienka a kandizované ovocie. Všetko pomocou varešky dobre   zobraziť celý recept…