Jedlá z hydiny

Kurací perkelt s haluškami

Potrebujeme: 1 kg kuracích pŕs alebo kurča, králik 2 cibule 1 smotanu na varenie 2 PL hladkej múky olej vodu soľ ml.čierne korenie červenú papriku mletú rascu Ako na to: Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, soľ, korenie, červenú papriku. Popražíme, aby sa nám mäso zatiahlo a podlejeme vodou. Dusíme   zobraziť celý recept…

Kuracie stehná s provensálskymi bylinkami

Potrebujeme: 4-6 kuracích stehien 3 jarné cibuľky provensálske bylinky olej soľ 200 g mrkva s hráškom (môžu byť sterilizované aj čerstvé) 1 PL hladkej múky Ako na to: Cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska aj vnať. Stehná očistíme, umyjeme, naporcujeme, pridáme soľ a bylinky. Cibuľku orestujeme na oleji, pridáme stehná, opečieme z oboch strán. Pridáme mrkvu   zobraziť celý recept…

Úžasné kuracie rezne

Potrebujeme: kuracie prsia tatársku omáčku cesnak hladkú múku Ako na to: Kuracie prsia naložíme do tatárskej omáčky, do ktorej pretlačíme cesnak (podľa chuti). Najlepšie naložiť v predošlý deň, aby prenikla chuť. Pred pečením posypeme hladkou múkou a klasicky vypražíme. Sú maximálne chutné 🙂

Pečená kačica na divoko

Potrebujeme: – 1 kačica – 1 hruška – soľ Ako na to: Kačku min. 12 hodín pred pečením umyjeme, očistíme a dôkladne nasolíme aj zvnútra a odložíme do chladu. Odstátu, nasolenú kačicu dáme na pekáč s očistenou hruškou vo vnútri a pri teplote max. 180°C pečieme cca 2 hod., pričom odoberáme vypečenú masť (prípadne ňou   zobraziť celý recept…

Kurča plnené šampiňónmi

Potrebujeme: 1 kurča 200-300 g šampiňóny 1 stredná cibuľa 2 vajcia soľ, korenie, petržlenová vňať 1 dcl smotana na varenie bujón, olej 2-3 žemle špáradlá, alobal Ako na to: Plnka: na cibuľke popražíme očistené šampiňóny, pridáme vymáčané žemle, vajce natvrdo, soľ, korenie, petržlenovú vňať a vajce vyšľahané so smotanou. Kurča: umyjeme, naplníme plnkou, osolíme, podlejeme   zobraziť celý recept…

Kuracie prsia v cestíčku s hráškom

Potrebujeme: 500 g kuracie prsia 300 g hrášok sterilizovaný 2 vajcia 3 PL hladká múka mleté korenie 1 strúčik cesnaku 2 dcl olej, soľ, plátok citróna Ako na to: Mäso – prsia naporcovať, osoliť, okoreniť – jemne naklepať. Cestíčko – múka, vajíčka, soľ, korenie, hrášok, cesnak- dobre vymiešať. Prsia obalíme v múke, následne v cestíčku   zobraziť celý recept…

Kuracie kúsky v mandliach

Potrebujeme: 1/2 kg kurčaťa, 1 vajce, 1/2 hrnčeka mandlí pokrájaných na rezance, 2 hrnčeky nastrúhaného ementálu, 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu, 1/4 ČL mletej sladkej papriky Ako na to: Z kurčaťa odrežeme stehná. V kĺbe od seba hornú a dolnú časť stehna oddelíme, takže tým získame 4 kúsky. Krídla oddelíme tak, aby na každom zostala časť   zobraziť celý recept…

Ružičkový kel s kuracími prsiami

Potrebujeme: 1 kg ružičkového kelu, 2 šalotky, 40 g masla, soľ, 175 ml zeleninového vývaru (z kocky), 100 g gorgonzoly, 150 g mascarpone, 6 lyžíc mlieka, po 1 zväzku petržlenovej vňate a kôpru, 600 g kuracích pŕs, 2 lyžice slnečnicového oleja, korenie Ako na to: Ružičkový kel umyjeme a očistíme. Šalotku olúpeme, pokrájame na kocky   zobraziť celý recept…

Jemné kuracie prsíčka s bylinkovou náplňou

Potrebujeme: 4 kuracie rezne, 100 g jemne strúhaného syra (eidam), 4 lyžice smotany na šľahanie, 1 lyžica plnotučnej horčice, 2 strúčiky strúhaného cesnaku, po jednej lyžici čerstvej jemne sekanej bazalky, petržlenovej vňate a pažítky, korenie, soľ Ako na to: Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Vidličkou vymiešame náplň z ostatných surovín a rozotrieme ju na plátky   zobraziť celý recept…

Kuracie stehná na Coca-Cole

Potrebujeme: 4 ks kuracích stehien, 4 lyžice Coca-Coly, 1-2 lyžice kečupu, 3-4 lyžice vody, 2-3 lyžice masla, soľ a korenie Ako na to: Kura si osolíme, okoreníme a dáme do pekáča. Podlejeme Coca-Colou, kečupom, vodou, dáme maslo a pečieme prikryté asi 1/2 hod. Potom odklopíme a pečieme za častého podlievania do mäkka.