Huby
Kapor na víne so šampiňónmi
Potrebujeme: 4 porcie kapra, citrónová šťava, olej, 6 lyžíc bieleho vína, 150 g šampiňónov Ako na to: Porcie kapra osolíme, pokvapkáme citrónom a necháme pol hodiny odležať. Potom ich osušíme, vložíme na panvicu s rozpáleným tukom a zvoľna opekáme asi 6-8 minút. Porcie obrátime, podlejeme vínom, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a všetko spolu dusíme zobraziť celý recept…
Vyprážané huby v cestíčku
Potrebujeme: Čerstvé huby, 1 stredne veľký zemiak, hladká múka, 1 vajíčko, mlieko, soľ, korenie, majorán, mletá rasca, niva asi 5 dkg, olej (masť) na vyprážanie Ako na to: Huby nakrájame na plátky cca 5 mm hrubé. Pripravíme si cestíčko, ako na zemiakové placky: Nastrúhame zemiak, zlejeme vodu zo zemiaka, pridáme asi 4 veľké lyžice hladkej zobraziť celý recept…
Omeleta plnená hubami
Potrebujeme: Omeleta: 1 vajce, 2 lyžice mlieka (vody), 1 lyžica hladkej múky, soľ Plnka: hríby, cibuľa, vegeta, olej, Lunex, soľ, voda Ako na to: Omeleta: Vajce, mlieko, soľ a múku rozšľaháme a na troche oleja upražíme omeletu, ktorú zošuchneme na tanier. Na polovicu navrstvíme pripravenú horúcu plnku preklopíme druhou polovicou a podávame. Plnka: Na oleji zobraziť celý recept…
Šampiňónová polievka
Potrebujeme: – 500 g šampiňóny – 1 mrkva – 1 liter mlieka – olej – 500 ml smotana na varenie – 1 menšia cibuľa – 20 g hladkej múky – soľ – korenie celé – karí korenie – hubové korenie Ako na to: Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, opražíme cibuľu, krátko na to pridáme zobraziť celý recept…
Vyprážaná hliva
Potrebujeme: 2 väčšie trsy hlivy, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky tymianu, 3 vajcia, 1 menšia cibuľa, bylinky (bazalka, petržlen) 60 g strúhaného parmezánu, 100 g strúhanky, olej na vyprážanie. Ako na to: Očistené huby dáme do misy, osolíme, okoreníme a nasypeme na ne nadrobno nasekaný cesnak a tymián. V miske rozšľaháme zobraziť celý recept…
Tofu na hubách s hráškom
Potrebujeme: 250 g údeného tofu, 5 väčších zemiakov pokrájaných na kocky, 1 dl oleja, 1 cibuľa, 500 g mrazeného hrášku, 250 g čerstvých šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, vegeta, kari korenie, sójová omáčka, mletá rasca, petržlenová vňať alebo pažítka ( všetko podľa chuti ) Ako na to: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, zobraziť celý recept…
Osmažená bedľa
Potrebujeme: Čerstvé bedle Soľ Olej Ako na to: Čerstvé bedle si očistíme, nasolíme a z každej strany opražíme na oleji. Podávame s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť.
Guláš z kuriatok
Potrebujeme: 500 g čerstvých kuriatok, 60 g cibule, 100 g údenej slaniny, 500 g hovädzieho mäsa na guláš, soľ, mleté čierne korenie, hovädzí vývar, worcesterovú omáčku, 20 g petržlenovej vňate Ako na to: Očistené kuriatka dobre umyjeme, necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme spolu s cibuľou do zobraziť celý recept…
Hubový paprikáš s cestovinou (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)
Potrebujeme: – 500g húb (hliva, šampiňóny, kuriatka alebo iné huby) – 3PL oleja – 1 cibuľa – soľ – 1ČL mletej červenej papriky – 1/4 ČL bylinkového alebo hubového korenia – 1/2l vody – 2dl ryžového mlieka – 1PL kukuričnej hl.múky – 1PL Gustinu – citrónová šťava Ako na to: Na oleji opražíme najemno pokrájanú zobraziť celý recept…
Hlivový paprikáš
Ingrediencie: 1 kg hlivy ustricovej 1 veľká alebo 2 menšie cibule 1 kyslá smotana (150 ml) 1 až 2 lyžičky mletej červenej papriky biele korenie soľ olej hladká múka Postup: Na oleji do sklovita opražte na kocky pokrájanú cibuľu. Vsypte mletú červenú papriku, premiešajte a ihneď zalejte vodou (ideálne vriacou, zovretou v rýchlovarnej konvici – zobraziť celý recept…