Hovädzie mäso

Mäsové valčeky so syrom

Na prípravu potrebujeme: 300 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa, 60 g cibule, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, trošku mletého muškátového orieška, 30 g strúhanky, 4 plátky syra, 50 g oleja Mleté mäso dobre premiešame s nadrobno posekanou cibuľou, vajcom, soľou, korením, muškátovým orieškom a strúhankou. Rukami namočenými v studenej vode vytvarujeme stredne veľké   zobraziť celý recept…

Bourgignon

Potrebujeme: 750 g hovädzieho (alebo jahňacieho) mäsa, 3 veľké cibule, 400 g mrkvy, slanina, tymián, bobkový list, čierne mleté korenie, soľ, 1 l červeného vína Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom (nešetríme!), pridáme   zobraziť celý recept…

Hovädzie po mojom

Potrebujeme: 2 kg hovädzie zadne 3 väčšie cibule 1 väčšia mrkva 1 väčší petržlen 3 zavarene uhorky 2/3 dl uhorková šťava 3 dl červeného vína 20 dkg plesňového syra Soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, maslo, hladká múka, vegeta, polievkové korenie, guľášová zmes, hovädzí bujón Mäso nakrájame na hrubšie plátky ( tak aby sa   zobraziť celý recept…

Barevný guláš

Ingrediencie: 750 g hovězího nebo libového vepřového masa, 4 velké cibule, 4 papriky (čím více barev tím lépe), 4 rajčata nebo plechovka sterilovaných rajčat, několik stroužků česneku, sůl, mletá paprika, pepř, instantní jíška, olej Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Až je skoro růžová, zasypeme lžičkou mleté papriky, zamícháme a přidáme na kostky pokrájené   zobraziť celý recept…

Sekaný biftek

Suroviny: 250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa, 60 g masla, 2 žemle, 50 g cibule, 250 g hlív, 1 vajce, soľ, rasca, hladká múka, čierne korenie. Žemle pokvapkáme vodou a vyžmýkame. Mäso pomelieme spolu so žemľami, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, vajce a premiešame. Zo zmesi formujeme okrúhle placky, ktoré vložíme do   zobraziť celý recept…

Pivní guláš

Potrebné ingrediencie: 750 g hovězí kližky, 3 velké cibule, 1/2 l světlého piva (10°), 2 lžíce sádla, 1 – 2 krajíce staršího chleba, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 3 stroužky česneku Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během   zobraziť celý recept…

Rýchla sviečková

Suroviny: Na tuku rozpustíme 1 lyžičku kryštálového cukru a zakvapkáme worcesterom, urestujeme nakrájanú cibuli, mrkvu, zeler, petržlenovú vňatku. Na zeleninový základ dáme hovädzie mäso, korenie, nové korenie, bobkový list, tymián a za občasného podlievania pečieme domäkka. Zeleninu vyberieme (bobkový list vyberieme) a rozmixujeme. Zahustíme kyslou smotanou s trochu múky, povaríme. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme   zobraziť celý recept…

Pastierska roštenka

Ingrediencie: 400g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 20g hladkej múky, 50g masti ( rastlinný olej ), 2 väčšie cibule, 100g údenej klobásy, mäsový vývar, 150g údeného syra, 2 lyžice kečupu, zelená petržlenová vňať Mäso zľahka naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme na rozohriatom tuku z oboch strán. Potom pridáme pokrájanú cibuľu   zobraziť celý recept…

Čevabčiči

Ingrediencie: 1 veľký strúčik cesnaku, 400 g mletej hovädziny, 200 g mletej teľaciny, trochu čierneho korenia, 1/2 lyžičky soli, štipka štipľavej papriky, štipka majoránky, 1/8 l mäsového vývaru, 1 lyžička mletej červenej papriky, 150 g cibule, 2 lyžice oleja na praženie, 2 paradajky podľa chuti Cesnak očistíme a roztlačíme, zmiešame s mletým mäsom a koreninami.   zobraziť celý recept…

Hovädzie filé Stroganov

Ingrediencie: 360 g hovädzie filé (sviečková alebo roštenka), 60 g šunky, 6 malých sterilizovaných uhoriek, 2 cibule – šalotky, 2,5 dl hovädzieho vývaru (aj z kocky), 200 g šampiňónov, 2 PL masla, ½ KL štiplavej papriky, ½ PL horčice, 1 dl kyslej smotany, soľ, mleté biele korenie, 1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu Hovädzie mäso   zobraziť celý recept…