Hovädzie mäso

Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob

Potrebujeme: Na guličky:  0,5.1kg mletého hovädzieho mäsa  najemno nakrájana cibuľa  1-2 čl rímskeho drveného kminu  1-2 čj papriky  soľ, čierne korenie  vňať koriankra a petržlenu Na omáčku:  paradajky v konzerve  1-2 čl rímskeho drveného kminu  1-2 čl drveného zázvoru  1-2 čl pretlačeného alebo stuhaného cesnaku   zobraziť celý recept…

Letná kapustová polievka

Potrebujeme: 1 kapusta 6 ks rajčina 2 väčšie zemiaky 1 cibuľa 3 strúčky cesnaku celé korenie, soľ, bobkový list 1 pl hladká múka, olej červená paprika surové neúdené bravč. koleno Ako na to: Koleno umyjeme, narežeme, jemne nasolíme a dáme variť do vody, kde sme pridali bob.list, soľ, celé korenie, cibuľu a cesnak. Kapustu nakrájame   zobraziť celý recept…

Plnená roláda mäsom, kozím syrom a špenátom.

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho mletého mäsa 1 lístkové cesto 2 cibule 250 g kozieho syra 250 g špenátových lístkov korenie soľ mletú rascu červenú papriku čerstvý rozmarín olej Ako na to: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemno, dáme na panvicu orestovať, potom pridáme pomleté mäso, pridáme soľ, korenie, rascu, necháme zatiahnuť do hneda. Potom pridáme   zobraziť celý recept…

Znojemský guláš

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho mäsa 1 cibuľu celé korenie mleté korenie ml. papriku soľ 2 sterilizované uhorky 2 dl bieleho vína 30 g údenej slaniny (8 plátkov) 2 krajce staršieho chleba 1 PL bravčovej masti Ako na to: Mäso nakrájame na kocky a marinujeme s gulášovým korením alebo červenou paprikou. Cibuľu speníme na masti, pridáme   zobraziť celý recept…

Maďarský guláš

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho mäsa (predná klížka), 2-3 stredne veľké cibule, 2 papriky, 2 paradajky, 2 lyžice oleja, 1 lyžica paradajkového pretlaku, soľ, 0,4 l vývaru, sladká paprika Ako na to: Mäso nakrájame cez vlákna najprv na plátky a potom na širšie rezance. Papriky rozpolíme a nakrájame na rezance široké asi 1cm, paradajky nakrájame na   zobraziť celý recept…

Kapustová polievka s hovädzími rebierkami

Potrebujeme: – 1 hlávka kapusty (1kg) – 3 hovädzie rebrá – 1 cibuľu – 2 klobásy – 3 strúčiky cesnaku – feferóny – bobkový list – rascu celú – celé korenie – 1 PL bravčovej masti – 1 PL hladkej múky Ako na to: Kapustu nakrájame, opláchneme vodou. Cibuľu nakrájame, opražíme, pridáme kapustu a spolu   zobraziť celý recept…

Zapekané teľacie rezne

Potrebujeme: – 4 rezne – 2 PL oleja – 5 PL nakrájaných húb – 2 ČL múky – 3 ČL masla – 4 PL posekanej šunky – 4 PL postrúhaného syra – 4 PL kyslej smotany – soľ – papriku – vývar Ako na to: Rezne naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Po oboch stranách opečieme   zobraziť celý recept…

Gratinované mleté rezne

Potrebujeme: 400 g mletého mäsa (bravčové alebo bravčové s hovädzím), 1 rožok, 3 vajcia, 1 lyžica múky, 1 lyžica strúhanky, mleté ​​čierne korenie, soľ, olej, 100 g nivy, 1 lyžica mlieka Ako na to: Rožok nakrájame na plátky a zvlhčíme vodou. Po nasiaknutí, vytlačíme prebytočnú vodu a rožok rozmačkáme. Pridáme mleté ​​mäso, 1 vajce, múku,   zobraziť celý recept…

Marinovaná pečeň

Potrebujeme: 500 g teľacej pečene, 2 cesnaky, soľ a biele korenie alebo čierne, 1 bobkový list, 1 lyžica bieleho vínneho octu, 100 ml bieleho suchého vína, 500 g zemiakov, 40 g bravčovej masti alebo iného tuku, 1 lyžica nahrubo posekané petržlenu Ako na to: Odblaníme pečeň a nakrájame ju na veľmi tenké plátky. Rozložíme ich   zobraziť celý recept…

Pražský guláš

Potrebujeme: 250 g cibule, 4 lyžice tuku (masti), 500-600 g zadného hovädzieho mäsa, 2 lyžičky hladkej múky, 2 vrchovaté lyžičky ml. sladkej papriky, paradajkový pretlak (kečup), 8 dcl vývaru z kostí (hovädzieho vývaru alebo masoxu), soľ, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžička drvenej rasce, 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 štipky v prstoch rozdrvenej majoránky, 2   zobraziť celý recept…