Cestoviny

Bezlepkové halušky

Ingrediencie 800 g postrúhaných surových zemiakov 320 g pohánkovej múky 100 g múky Promix Uni 4 vajcia soľ kyslá smotana 125 g bryndze údená slanina Postup Zo zemiakov pozbierajte vodu, vmiešajte múku, vajcia, posoľte. Nahádžte cez haluškáreň do vriacej vody halušky a nechajte zovrieť. Sceďte, prepláchnite vodou a hádžeme do misy, v ktorej ste rozmiešali   zobraziť celý recept…

Tofu s cestovinou

Ingrediencie 250g tofu 3 lyžice masla rasca soľ lyžica mletej papriky 2,5dl mlieka vajce 250g cestovín petržlenová vňať korenie Postup Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme, osolíme a premiešame s lyžicou masla a korením. Prekladáme vrstvu cestovín s vrstvou tofu. Zalejeme mliekom, v ktorom sa rozmiešali vajce, zapečieme. Podávame s hlávkovym alebo iným šalátom.

Lasagne

Potrebujeme: mleté mäso, cestoviny (najlepšie veľké kolienka), tvrdý syr (Eidam), soľ, korenie, sójovú omáčku, Worchestrovú omáčku, pimento, kečup, maslo, sladkú smotanu, vajce Ako na to: Cestoviny uvaríme v osolenej vode a zlejeme. Medzitým si opražíme mleté mäso do chrumkava, ochutíme soľou, korením, pimentom, omáčkami. Premiešame s kečupom. Na maslom vymazaný hlboký plech alebo zapekaciu misu   zobraziť celý recept…

Grécke Pasticcio

Potrebujeme: Na 6 porcií : – 225 g makarónov – 1 polievková lyžica olivového oleja – 500 g jahňacieho mletého mäsa – 1 na drobno nakrájaná cibuľa – 1 na drobno nakrájaný strúčik cesnaku – 2 x 400 g konzervy krájaných paradajok – 2 čajové lyžičky sušeného oregána – 1 čajová lyžička mletej škorice –   zobraziť celý recept…

Diétne cestoviny

Potrebujeme: kolienka, papriku, paradajku, uhorku, cibuľu, biely jogurt, lyžičku horčice, soľ, čierne korenie Ako na to: Zeleninu pokrájame na drobné kocky. V slanej vode uvaríme cestoviny. Uvarené cestoviny zmiešame so zeleninou, jogurtom a horčicou. Pridáme soľ a korenie podľa vlastnej chuti. Labužníci môžu použiť namiesto jogurtu majonézu s trochou tatárskej omáčky.

Cestoviny s tuniakom

Potrebujeme: cestoviny – najlepšie špirály, soľ, tuniak v konzerve, kukurica, cibuľa, olej, kečup Ako na to: V osolenej vode uvaríme cestoviny. Na oleji upražíme cibuľu, pridáme tuniaka tak na 8 minút a nakoniec kukuricu. Túto zmes ešte teplú zmiešame s cestovinami, podľa chuti môžme pridať kečup.

Cestovinovo kurací šalát

Potrebujeme: 600 g uvarených cestovín, 200 g vareného kuracieho mäsa, 2 jablká, 1 majonéza, 1 kyslá smotana, soľ Ako na to: Uvarené cestoviny zmiešame s pokrájaným, uvareným kuracím mäsom, na kúsky pokrájanými, vopred ošúpanými a jadrovníkov zbavenými jablkami, s majonézou, kyslou smotanou. Podľa chuti osolíme.

Cestovinový šalát s mortadelou

Potrebujeme: Na 4 porcie 250g cestovín 2 polievkové lyžice olivového oleja 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy ½ čajovej lyžičky horčice 150g mortadely 20g petržlenovej vňate 25g parmezánu soľ, čierne korenie Ako na to: Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale a zlejeme. V miske si zmiešame olej, citrónovú šťavu, horčicu a soľ. Cestoviny si dáme   zobraziť celý recept…

Brokolicové cestoviny

Potrebujeme: – 400 g cestovín penne – 1 stredne veľkú brokolicu – 200 g topeného syra – 100 g nastrúhaného parmezánu – 250 ml smotany na varenie – 2 strúčiky očisteného cesnaku – 200 ml zeleninového vývaru – 150 g prerastenej slaniny alebo šunky – olivový olej – soľ – biele korenie – petržlenovú vňať   zobraziť celý recept…

Boloňské špagety

Potrebujeme: 350 g špagiet, 75 g tuku, 1 veľkú cibuľu, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 150 – 200 g mletého mäsa, 100 g strúhaného syra, 2 lyžice vody, petržlenovú vňať. Ako na to: Špagety uvaríme. Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a za stáleho miešanie opekáme. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a zriedime vodou.   zobraziť celý recept…