Cestoviny
Cestoviny s hubami a syrom
Ingrediencie – 500 g čerstvých húb, soľ, mletá rasca, 200 g cestovín, 200 g strúhaného syra, 50 g slaniny, kečup Postup Cestoviny si uvaríme klasickým spôsobom. Čerstvé huby si nakrájame a osolené podusíme s rascou do mäkka na rozškvarenej slanine, ktorú sme si nakrájali na kocky. Pripravené huby si premiešame s odvarenými cestovinami. Na tanieri zobraziť celý recept…
Šunkové fliačky
Potrebujeme: – 300 g múky – 1 vajce – voda – 70 g tuku alebo masti – 3 žĺtky – 300 g údeného mäsa – 2 dl smotany – sneh z 3 bielkov Ako na to: Z múky, vajcia a vody vymiesime tuhé cesto, ktoré natenko rozvaľkáme, obschnuté pokrájame na malé štvorčeky a uvaríme v zobraziť celý recept…
Citrónové cestoviny s kuracím mäsom
Potrebujeme: Na 4 porcie : – 400 g cestovín, môžme použiť farebné cestoviny – 400 g uvareného kuraťa (nakrájaného na kocky) – kôra a šťava z 1/2 citróna – 200 g syra Eidam (postrúhaný) – 150 ml mlieka – 100 g uvarených zelených fazuliek – soľ – mleté čierne korenie – cesnakový chlieb ako prílohu zobraziť celý recept…
Bravčové s cestovinami
Potrebujeme: 500 g chudého bravčového (zo stehna), 400 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule, 4 pórkové cibule, 2 mrkvy, 200 g bezvaječných cestovín (vretienka), soľ, 3 lyžice slnečnicového oleja, korenie, 5 lyžíc zeleninového vývaru (z kocky), 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate Ako na to: Mäso nakrájame naprieč vlákien na hranolky silné 1 cm. Huby očistíme, krátko zobraziť celý recept…
Zapečené cestoviny s brokolicou a nivou
Potrebujeme: 500 g brokolice 500 g cestovín 250 g syra Niva 250 g tvrdého syra 2 vajcia 2 dl mlieka vegetu soľ mleté korenie olej mletú rascu Ako na to: Brokolicu variť 5 min. vo vriacej a osolenej vode. Cestoviny vyvariť cca 10 min. v slanej vode s trochou oleja. Zapekaciu misu potrieme olejom, vysypeme zobraziť celý recept…
Cestovinový šalát so zeleninou a šampiňónmi
Ingrediencie – ½ kg bezvaječných cestovín – ½ kg šampiňónov – 140 g varenej kukurice – 140 g vareného hrášku – 120 g paradajok – 1 veľkú cibuľu – 1 pochúťkovú smotanu (veľkú) – olej – citrónová šťava – biele mleté korenie – soľ Postup Cestoviny uvarte podľa návodu. Šampiňóny poduste na oleji a cibuľke. zobraziť celý recept…
Cestovinový šalát s paradajkami
Ingrediencie – 1 balenie cestovín (mušle, špirály, mašličky) – 4 paradajky – 4 papriky – 1 majonéza – kečup – mleté čierne korenie – soľ Postup Cestoviny uvarte, nechajte vychladnúť a zmiešajte s pokrájanými paradajkami a paprikou. Ochuťte, pridajte majonézu, zmiešajte a dajte na 2 hod. odležať do chladničky.
Prvá ryža
Ingrediencie 200ml čerstvého zeleninového vývaru 4 lyžičky ryžovej kaše 1 lyžička rastlinného oleja 1/2 uvarenej karotky Postup Zeleninový vývar priveďte do varu a za stáleho miešania pridávajte ryžovú kašu. Nechajte zhustnúť. Pridajte roztlačenú karotku a rastlinný olej.
Cestoviny so šampiňonami, brokolicou a syrom
Ingrediencie – 1 balenie cestovín – 1 brokolicu – 1 sterilizované malé ampiňony – 1 strúčik cesnaku – mleté biele korenie – tavený syr v črievku – pochúťkovú smotanu – soľ Postup Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko podusíme na malom množstve oleja a vody. Pridáme scedené šampiňony, prelisovaný cesnak a soľ. Do pochúťkovej smotany zobraziť celý recept…
Bazalkové špagety
Ingrediencie – špagety – tuk – 2-3 cibule – 6-7 strúčikov cesnaku – 2 trojuholníky taveného syra – korenie v kocke bazalka-oregano – čerstvá alebo sušená bazalka – soľ – mleté čierne korenie Postup Špagety uvaríme obvyklým spôsobom. Cibuľku opražíme na tuku do sklovita. Pridáme pokrájaný cesnak a restujeme. Pridáme syr, rozpustíme ho a dochutíme zobraziť celý recept…