Cestoviny

Domáca pizza

Jedlo, ktoré preslávilo Taliansko v celom gastronomickom svete. A to predovšetkým zásluhou talianskych prisťahovalcov v USA, kde našli svoj nový domov a priniesli si so sebou svoju kuchyňu. Dnes skoro nikto nepozná pravú taliansku pizzu, ale práve naopak – skoro každý pozná variáciu z USA. Pizza je jedlo, ktoré dokonale zapadá do ľahkého jedálnička talianskej   zobraziť celý recept…

Cestovinový šalát so zeleninou

Potrebujeme: 500 g cestoviny (penne) 400 ml smotana kyslá 350 g mrazená zelenina 1 cibuľa soľ, olej, bazalka syr bambino Ako na to: Uvaríme cestoviny. Cibuľu speníme na oleji, pridáme zeleninu a spolu podusíme. Dochutíme bazalkou. Cestoviny zmiešame so zeleninou, pridáme smotanu a dochutíme syrom bambino.

Penne s mozzarelou, slaninkou a rajčinami

Potrebujeme: 400 g balík penne 1kg čerstvých paradajok 4 strúčiky cesnaku 200 g slaninky 400 g mozzarely soľ 1PL cukru korenie oregano olej vetvičku čerstvej bazalky Ako na to: Cesnak popražíme na oleji, pridáme nakrájané rajčiny, ktoré treba zbaviť šupky a to tak, že ich zaparíme horúcou vodou a potom sa dajú ošúpať. Pridáme nakrájanú   zobraziť celý recept…

Tradičné talianske lasagne

Potrebujeme: Boloňská omáčka: 1 lyžica olivového oleja 1 stredne veľká cibuľa 1 strúčik cesnaku 500g mletého mäsa, 250g olúpaných, celých alebo nakrájaných paradajok v plechovke 2 lyžice paradajkového pretlaku 4 lyžice červeného vína 1 lyžica sušenej bazalky soľ čerstvo zomleté korenie Syrová omáčka: 50g masla 50g múky 600ml mlieka 125g syra na strúhanie 1/2 lyžičky   zobraziť celý recept…

Fettuccini s karamelovými paradajkami

Potrebujeme: 800 g fettuccini 400 g cherry paradajok 6 PL cukru 1 Šariš tmavý parmezán olivový olej soľ Ako na to: Do vriacej vody pridáme trochu soli, oleja a cestoviny. Cestoviny varíme do mäkka (najlepšie al dente). Scedíme cestoviny a pridáme trochu oleja, aby sa nelepili. Na rozpálenom oleji orestujeme paradajky, posypeme cukrom. Chvíľku počkáme,   zobraziť celý recept…

Penne s mozzarelou, slaninkou a rajčinami

Potrebujeme: 400 g balík penne 1kg čerstvých paradajok 4 strúčiky cesnaku 200 g slaninky 400 g mozzarely soľ 1PL cukru korenie oregano olej vetvičku čerstvej bazalky Ako na to: Cesnak popražíme na oleji, pridáme nakrájané rajčiny, ktoré treba zbaviť šupky a to tak, že ich zaparíme horúcou vodou a potom sa dajú ošúpať. Pridáme nakrájanú   zobraziť celý recept…

Zdravé špagety

Potrebujeme: 1 špagety rajčiny 5-6ks syr mozzarela 2ks čerstvú bazalku olivový olej soľ korenie Ako na to: Dáme variť vodu na cestoviny, ktorú osolíme a pridáme lyžicu olivového oleja. Ak sa voda varí, môžme do nej dať spariť rajčiny, ktoré sme trošku narezali a necháme ich tam tak 3-5minút, potom ich vytiahneme a dáme ešte   zobraziť celý recept…

Špenátové halušky

Potrebujeme: 2 vajcia 400 g špenátu (varený, mrazený) 600 g hladkej múky vodu soľ olej mleté čierne korenie 2 kyslé smotany Ako na to: V mise zmiešame múku, vajcia, špenát, koreniny, olej a vodu na hustú hmotu. Vo vriacej a osolenej vode vyvaríme špenátové halušky, ktoré po vyvarení premiešame s 2 kyslými smotanami. Podávame hneď   zobraziť celý recept…

Dobrá ryža

Potrebujeme: 1cibuľu 1,5dl oleja 1 hrnček ryže vodu soľ vegetu Ako na to: 1 hrnček ryže opláchneme a precedíme, necháme schnúť. Do hrnca dáme rozhorúčiť olej, netreba šetriť, na hrnček ryže 1,5 dl oleja. Cibuľu nakrájame najemno a upečieme do sklovita. Pridáme ryžu a chvíľku varíme na tuku tak, aby ho vsiakla. Pridáme trochu vegety,   zobraziť celý recept…

Špagety so šampiňónmi

Potrebujeme: špagety 1 veľkú cibuľu 3 strúčiky cesnaku 1 rajčinový pretlak 1 pohár sterilizovaných šampiňónov (alebo čerstvé šampiňóny) 4 vajcia soľ mleté farebné korenie drvenú rascu olej syr parmezán Ako na to: Na panvici orestujeme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny a dusíme. Nakoniec pridáme vajíčka a rajčinový pretlak, dochutíme soľou, korením   zobraziť celý recept…