Bravčové mäso

Bôčiková nakladaná roláda

Potrebujeme: 1 kg bravčový bôčik, farebné korenie, cesnak, pivo, soľ, horčica Ako na to: Plát bôčika osolíme, silno posypeme drveným farebným korením. Potrieme roztlačeným cesnakom a pokvapkáme pivom. Potom potrieme horčicou. Roládu zvinieme a veľmi pevne zviažeme. Zabalíme do alobalu a necháme cez noc odležať v chladničke. Pečieme v alobale asi 50 minút, potom alobal   zobraziť celý recept…

Domáci segedínsky guláš

Potrebujeme: – 750 g bravčové mäso – 1 kg kvasená kapusta – 1 väčšia cibuľa – rasca celá – 0,5 l mlieko – 0,5 l smotana na varenie / alebo kyslá – 1 pl hladká múka – celé korenie – rasca drvená – červená paprika mletá – bobkový list – 1 pl bravčová masť Ako   zobraziť celý recept…

Šašlik orlov

Potrebujeme: – 600g bravčového stehna – soľ – mleté čierne korenie – 60g údenej slaniny – 200g cibule – 200g rajčiakov – bobkový list – 60g oleja Ako na to: Z očisteného a umytého mäsa nakrájame menšie kúsky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a napichneme striedavo s plátkami slaniny, cibule, polovicami rajčiakov a s kúskami bobkového   zobraziť celý recept…

Bravčové s cestovinami

Potrebujeme: 500 g chudého bravčového (zo stehna), 400 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule, 4 pórkové cibule, 2 mrkvy, 200 g bezvaječných cestovín (vretienka), soľ, 3 lyžice slnečnicového oleja, korenie, 5 lyžíc zeleninového vývaru (z kocky), 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate Ako na to: Mäso nakrájame naprieč vlákien na hranolky silné 1 cm. Huby očistíme, krátko   zobraziť celý recept…

Bravčové rezne pečené v omáčke

Potrebujeme: 4 naklepané bravčové rezne, soľ, mletá paprika, grilovacie korenie, olej, cibuľa, 1/4 l šľahačky, 100 g strúhaného tvrdého syra, veľká lyžica kečupu, lyžica sójovej omáčky, 5 lisovaných strúčikov cesnaku Ako na to: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Olejom vymažeme pekáčik, poukladáme doň plátky cibule, na ňu položíme plátky mäsa, zalejeme omáčkou a pečieme asi   zobraziť celý recept…

Bravčové mäso s mkrvou

Potrebujeme: 600 g bravčového mäsa zo stehna, olej, 1 cibuľa, soľ, 1 PL strúhanej mrkvy, 40 g masla, 40 g hladkej múky, korenie, vňať Ako na to: Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky nakrájané mäso, soľ, podlejeme vodou a prikryté dusíme do polomäkka. K mäsu pridáme nastrúhanú mrkvu a dodusíme do polomäkka.   zobraziť celý recept…

Zeler plnený mäsovou plnkou

Potrebujeme: Menšie zelery 200 g bravčového mäsa 40 g masti 40 g cibule soľ mleté čierne korenie 1 žemľu mlieko 1 vajce Ako na to: Olúpaný a umytý zeler vložíme do vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Necháme vychladnúť a lyžičkou vydlabeme vnútro. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Rozpustíme masť, speníme na nej nadrobno posekanú   zobraziť celý recept…

Gratinované mleté rezne

Potrebujeme: 400 g mletého mäsa (bravčové alebo bravčové s hovädzím), 1 rožok, 3 vajcia, 1 lyžica múky, 1 lyžica strúhanky, mleté ​​čierne korenie, soľ, olej, 100 g nivy, 1 lyžica mlieka Ako na to: Rožok nakrájame na plátky a zvlhčíme vodou. Po nasiaknutí, vytlačíme prebytočnú vodu a rožok rozmačkáme. Pridáme mleté ​​mäso, 1 vajce, múku,   zobraziť celý recept…

Ryžový koláč s mäsom

Potrebujeme: – 2 hrnčeky uvarenej ryže – 1/2 hrnčeka nastrúhaného pikantného syra – 1/4 hrnčeka posekanej čerstvej petržlenovej vňate – 2 vajcia, trochu rozšľahanej soli a korenie podľa chuti – 1/4 hrnčeka nastrúhaného syra navyše Náplň: 250 g balenie zmrazeného špenátu (rozmraziť), 30 g masla, 1 posekaná cibuľa, 2 vymiešané cesnaky, 500 g mletého hovädzieho   zobraziť celý recept…

Falošné špízy

Potrebujeme: bravčové mäso (akékoľvek – bez kosti), anglická slanina, cibuľa, asi 3 bobkové listy, soľ, kečup Ako na to: Mäso osolíme (príp. okoreníme obľúbeným korením) a naklepeme. Nakrájame na menšie kúsky. Varnú misu vymastíme zľahka olejom (tukom) a na dno položíme pár plátkov angl. slaniny, na to vrstvíme pár plátkov bravčového mäsa, rozložíme cibuľu nakrájanú   zobraziť celý recept…