Mäsové krokety s citrónovou omáčkou

Potrebujeme:

– 500 g bravčového mäsa
– 3 lyžice strúhanky
– 3 lyžice mlieka
– 50 g slaniny
– 1 malá cibuľa
– soľ
– mleté čierne korenie
– 1 vajce
– 2 lyžice masla
– 1/4 l smotany
– 1 lyžica hladkej múky
– citrónová šťava a kôra

Ako na to:

Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a jemne zomelieme. Strúhanku pokropíme mliekom. Slaninu pokrájame na drobné kocky a vyškvaríme do sklovita. Potom ju pridáme k zomletému mäsu spolu s navlhčenou strúhankou a postrúhanou cibuľou. Osolíme, okoreníme a premiešame s vyšľahaným vajcom. Na doštičke posypanej strúhankou formujeme krokety, ktoré opečieme na rozohriatom masle. Potom ich pečieme v rúre asi 25 minút. Aby sa maslo nepripálilo podlievame vodou alebo vývarom.
Krokety vyberieme a do šťavy vlejeme smotanu, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku. Za stáleho miešania omáčku dobre povaríme a po odstavení dochutíme citrónovou šťavou. Počas dusenia môžeme do šťavy pridať trochu postrúhanej citrónovej kôry.
Vhodnou prílohou sú zemiaky, knedle alebo cestoviny.




Loading Facebook Comments ...