Marhuľové knedle (bez lepku, mlieka, sóje)

Potrebujeme:

4 veľké zemiaky uvarené v šupke (alebo 6 menších)
1 PL hladkej kukuričnej múky
2-3 PL Apromixu (alebo inej bezlepkovej múky)
1 vajce
soľ
marhule alebo iné čerstvé ovocie
mletý mak
práškový cukor
repkový olej

Ako na to:

Do veľkého hrnca dáme variť vodu so soľou. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle do misy
Pridáme kukuričnú múku, Apromix a vajce. Vymiešame tuhé cesto. Podľa potreby ešte pridávame Apromix, aby nebolo cesto moc riedke. Hneď ho rozdelíme na kúsky, v ktorých obaľujeme štvrťky marhúľ. Keď voda vrie dáme do nej variť knedle, občas opatrne premiešame aby sa neprilepili na dno. Asi po 5 minútach by mali vyplávať na povrch. Keď sú všetky navrchu, mali by byť uvarené. Povyberáme ich dierkovanou lyžicou do pekáča, kde sme naspodok nasypali mletý mak zmiešaný s cukrom. Knedle posypeme makom a cukrom aj povrchu, trošku polejeme olejom a potriasaním premiešame. Tak isto môžeme plniť akýmkoľvek ovocím (slivkami, čerešňami…). Na posypanie môžeme použiť aj opečenú bezlepkovú strúhanku s cukrom.




Loading Facebook Comments ...