Losos na grécky spôsob

Ingrediencie

– 1 kg mrazeného morského lososa
– 1 lyžičku soli
– 1 dl oleja
– 100 g koreňovej zeleniny
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g rajčiakov
– 4 zrnká čierneho korenia
– 0,25 l hovädzieho vývaru
– 75 g rajčiakového pretlaku
– 1 lyžicu cukru
– 1 lyžicu octu
– 3 lyžice červeného vína
– 1 lyžicu masla

Postup

Z očisteného, rozmrazeného, umytého a osušeného lososa sa nakrájajú rezy, 200 g na porciu. Nakrájané rezy sa osolia a na rozohriatom oleji z obidvoch strán opečú a vložia do kastróla. Do oleja po opekaní sa vloží na kocky nakrájaná koreňová zelenina, nadrobno nakrájaná cibuľa, rozotretý cesnak, na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky, celé korenie a spolu sa pod pokrývkou dusí (asi 15 minút). Vydusená zelenina sa zapráši múkou, krátko opraží, zaleje vývarom, pridá sa rajčiakový pretlak, dochutí sa soľou, cukrom, octom a povarí. Do pripravenej zeleniny sa vložia opečené rezy lososa, pridá sa víno, maslo, podľa potreby dochutí soľou a spolu dusí domäkka. Vhodné prílohy: varené zemiaky a na porciu rez citróna.




Loading Facebook Comments ...