LIGNE – KALAMARE na žaru-grile

Postup receptu:

1. kalamare – ligne očistené , umyté pripravené dať na panvicu neudávam množstvo, mala som len na jednu porciu , robila som si len pre seba:-)

2. na panvicu nalejeme trochu oleja kde opražíme kalamare,oprážame prikryté (prská to)na najmenšej teplote , málinko podlejem vodou cc.1polievková lyžica , keď sa voda vyparí vidím že sú opražené , majú zlatistú farbu, kalamáre vyberiem na pripravený tanier so zemiakmi a servírujem , kto má rád korenisté môže si dokoreniť čiernym korením . Čas neudávam , riadim sa okom , mali by byť jemne zlatisté. mala som ich mekulinké a s tým šalátom , jednoducho výborné.

3. na tanier som si rozložila rukolu , poliala balsamico krémom

4. príloha varené zemiačky s kmínom

5. opražené kalamáre som dala na zemiačky , pokvapkala macerátom , olivový olej s rozotretým cesnakom na soli ,

6. pridala som si aj cviklový šalátik z receptu od @danielkas , musím uznať , mala som výborný obedík , hlavne za dvadsať minút hotový:-)




Loading Facebook Comments ...