Kysnutá bábovka

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky
140 g práškového cukru
140 g tuku (maslo, Hera)
1 žĺtko
20 g droždia
2,5-3 dl mlieka
1 vanilínový cukor
hrozienka v rume
citrónovú kôru
1/2 kypriaceho prášku alebo sódu bikarbónu
Kysnutá bábovka

Ako na to:

Do mlieka si dáme droždie, posypeme múkou a kvások necháme podkysnúť. Následne doň pridáme múku, soľ, postrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor, maslo, žĺtko, práškový cukor, kypriaci prášok a hrozienka namočené v rume. Cesto si vymiešame, nalejeme do formy na bábovku a necháme vykysnúť.
Potom ju dáme do vyhriatej rúry na 50-60 min. pri teplote 180-200 °C.




Loading Facebook Comments ...