Kuracie kúsky v mandliach

Potrebujeme:
1/2 kg kurčaťa, 1 vajce, 1/2 hrnčeka mandlí pokrájaných na rezance, 2 hrnčeky nastrúhaného ementálu, 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu, 1/4 ČL mletej sladkej papriky

Ako na to:
Z kurčaťa odrežeme stehná. V kĺbe od seba hornú a dolnú časť stehna oddelíme, takže tým získame 4 kúsky. Krídla oddelíme tak, aby na každom zostala časť mäsa z pŕs. Špičky krídel môžeme odrezať a použiť na kurací vývar.
Mäso z pŕs oddelíme pozdĺž rebier až k chrbtici. Prsia rozkrojíme na 4 rovnaké diely.
Syry zmiešame s mandľami a okoreníme paprikou. Každý kúsok kurčaťa namočíme v rozšľahanom vajci a obalíme v syrovo-mandľovej zmesi, ktorú pevne pritlačíme na mäso. Pripravené porcie kurčaťa naukladáme do slabo vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 200 °C 35 – 40 minút, až sú prepečené.

Príloha: rôzne upravené zemiaky




Loading Facebook Comments ...