kuracie fašírky s hríbovou omáčkou

Potrebné ingrediencie: pol kila pomletého kuracieho mäsa
2 cibule
štvrť kila šampiónov
soľ
čierne mleté korenie
horčica
petržlenová vňať
1 kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
olej

Do pomletého kuracieho mäsa pridáme najemno posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, korenie, soľ, a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme fašírky a dáme ich aspoň na 1/2 hodiny schladiť. Potom z oboch strán dobre opečieme na oleji (oleja nedávame veľa). Do výpeku dáme pražiť posekanú červenú cibuľu, očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka. Pridáme horčicu, smotanu, posolíme, ochutíme korením a ešte spolu krátko podusíme. Touto omáčkou polejeme fašírky. Podávame s pečenými zemiačikmi a pikantnými uhorkami.




Loading Facebook Comments ...